Polisin Eldiven Takmadan Yaptığı Alkol Testiyle Yazdığı Ceza İptal Edildi

TAKİP ET

Geçtiğimiz yıl Muğla'da yazılan bir ceza, polisin alkol testini eldiven takmadan yapması nedeniyle iptal edildi.

Geçtiğimiz yıl Bodrum'da motosikletiyle bir kazaya karışan Ali Z. (22), alkolmetreye üflemeyi reddetmiş, hastanede yapılan kan testinde 2,46 promil alkollü çıkmış ve 3 bin 836 lira para cezası kesilerek ehliyetine 2 yıl süreyle el konulmuştu.

Emniyet'in Çin Virüsü hakkında çıkardığı genelgeyi gerekçe gösteren ve polislerin alkol testi yaparken eldiven ve siperlik takmadığını belgeyerek itiraz başvurusu yapan Ali Z.'nin cezası, Bodrum 2. Sulh Ceza Hakimliği tarafından iptal edildi.

Müvekkili Ali Z.'nin kendi isteğiyle hastaneye giderek alkol testi yaptırdığını belirten avukat Bahar Dural, "Kendisinin alkol testi yaptırmak ya da yaptırmamak gibi derdi yoktu. Sadece kurallara uyulmasını istedi" dedi.

Emniyet Genel Müdürlüğünün alkolmetreye nasıl üfleneceğine ilişkin 31 Ağustos 2020'de genelge yayımladığını ve yazıda görevlinn mutlaka maske, eldiven ve siperlik takması gerektiğinin belirtildiğini hatırlatan Dural, "Ancak müvekkilimin çektiği videoda açıkça görüyoruz ki poliste ne siperlik ne de eldiven yok. Bu sebeple karara yaptığımız itiraz kabul edildi ve adalet yerini buldu. Vatandaşların da bu konuda bilinçli olması lazım" ifadelerini kullandı.

bodrum muğla eldiven takmadan alkol testi yapan polisin yazdığı ceza iptal