Polisin GBT Yaptığı 3 Öğrenciden Haber Alınamıyor

TAKİP ET

Ankara'da evlerinin önünde yapılan GBT'nin ardından sivil araçlarla götürülen üniversite öğrencileri Uğurcan Baynal, Ali Berke Aydoğan ve Sena Bademli isimli 3 üniversite öğrencisinden haber alınamıyor.

Uğurcan Baynal, Ali Berke Aydoğan ve Sena Bademli isimli arkadaşlarının kaçırıldığını belirten öğrenciler, sosyal medya hesabında #ÜniversitelilerNerede hashtagı açtı. Öğrenci Kolektifleri yaptığı paylaşımda, “Arkadaşlarımızdan haber alamıyoruz. Bir arkadaşımızın bile başına bir şey gelirse sorumlusu AKP’dir” dedi.

Kaybolan üniversitelilerden Uğurcan Baynal, arkadaşlarına attığı son mesajda araca bindirildiğini ve nereye götürüldüğünü bilmediğini söyledi

Öğrenci Faaliyeti adlı sosyal medya hesabında yapılan paylaşımda da “Ankara’da üniversite öğrencileri, GBT bahanesiyle arabalara bindirilerek kaçırıldı. Sokaklardan kaçırdığınız #ÜniversitelilerNerede? Arkadaşlarımızı derhal bırakın” ifadeleri kullanıldı.

Avukatlardan edinilen bilgiye göre, Ankara Emniyeti, kaçırılan üniversiteliler için gözaltı ve hastane girişine dair kayıt olmadığını belirtti. 

Öğrencilerin kaybolmasına yönelik onlarca tweet atıldı. 

 

polis gbt 3 öğrenci haber alınamıyor uğurcan baynal ali berke aydoğan sena bademli