Polisin Uğraştığı 'SAAB' Lokantası Kapandı

TAKİP ET

Ankara'da Afrikalıların yoğun olarak ilgi gösterdiği "SAAB" adlı lokanta, polisin müdahalelerine daha fazla dayanamayarak kapandı. Lokantanın sahibi Messi Karakaya, "Artık bizden kurtuldunuz ve bütün sorunlar çözdünüz. Teşekkürler" diye bir tweet atarak lokantanın kapandığını açıkladı.

Ankara'da Afrikalıların yoğun olarak ilgi gösterdiği "SAAB" adlı lokanta, polisin müdahalelerine daha fazla dayanamayarak kapandı. Daha önce de tabela sebebiyle emniyet güçlerinin tacizine uğrayan işletme sahipleri, lokantalarının kapandığını Twitter'dan duyurdu. 

Yer yer hamasi milliyetçilerin de hedef gösterdiği lokanta, bu yılın haziran ayında açılmıştı. İşletme sahibi Türk vatandaşı olmasına ve Türkçe'yi iyi bir şekilde konuşabilmesine rağmen yer yer kaçak sığınmacılara duyulan öfkeden nasibini almıştı.

Kızılay'da Tabelası İndirilen Zenci Kadın Polise İsyan Etti: Türk Olarak Burada Çalışamıyorum Ben

İşletme sahibi Messi Karakaya yine bir uygulama sırasında, "Ben kendim Türk vatandaşıyım, Türk olarak burada çalışamıyorum. Benim 3 tane çocuğum var. Suç mu bu? Suçsa vereyim bu kimliği terk edeyim gideyim? Niye böyle oluyor, çözemiyorum ben, niye böyle oluyor?" tepkisini göstermişti.

Messi Karakaya, "Artık bizden kurtuldunuz ve bütün sorunlar çözdünüz. Teşekkürler" diye bir tweet atarak lokantanın kapandığını açıkladı. 


 

somali Zenci arap Afrikalı saab saab kafe