Polisten Kaçmaya Çalışan Şahıslar, Başka Bir Polis Aracına Çarptıktan Sonra Yakalandılar

TAKİP ET

Sokağa çıkma kısıtlamasında polisin 'dur' ihtarına uymayarak kaçan şüpheliler başka bir polis aracına çarptıktan sonra yakalandılar.

İstanbul'un Ümraniye ilçesi Namık Kemal Mahallesi'nde dün akşam saat 21.45 saatlerinde denetim yapan polis ekipleri plakası olmayan bir otomobili durdurmak istedi.

Otomobillde durup sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal eden kişiler, polisin 'dur' ihtarına uymayarak kaçmaya başladılar. İçinde 2 kişinin bulunduğu otomobil ile polis arasında ara sokaklarda kovalamaca yaşandı.Yaşanan kovalamacada kaçan araç, başka bir polis aracına çarparak kaza yaptı.

Çarpmanın şiddetiyle polis aracında bulunan 2 polis memuru yaralandı. Şüpheliler ise kaza sonrası aracı terk edip yaya olarak kaçmaya başladı. Destek için gelen takviye ekipler yaralı polislerin yanına geldi. Sağlık ekipleri yaralı polisleri ambulansla hastaneye götürdü.Tedavi altına alınan yaralıların hayati tehlikelerinin olmadığı öğrenildi.

Polis ekipleri, yaya olarak kaçan şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. Çevrede yapılan araştırmada kaçan Y.D. isimli şüpheli yakalandı. Yakalanan şüpheli sorgulanmak üzere polis merkezine götürüldü. 

Kazayı gören Mustafa Salt "Polisin siren seslerini duydum. Çok süratli bir araç polis aracına çarptı. Şoför koltuğundaki polisi çıkardık. Yaralı 2 polis memuru ambulansla hastaneye kaldırıldı. Kaçamayacağını anlayınca polise çarpmış. Araçta alkol şişeleri varmış" dedi.

Miraç Seyhan ise "Bir polis yaralandı, 'ayağım kırıldı' diye bağırıyordu. Biz bir kişinin yakalandığını gördük, elinde kelepçe vardı. Çevirmeden kaçmışlar" diye konuştu.

Polisin olayla ilgili soruşturması devam ediyor.

polis kaçarken başka çarpıp durdu ümraniye polis