Politikacılar Yayımladıkları Mesajlarla Şehit Fırat'ı Andı

TAKİP ET

6 yıl önce bölücü teröristlerin hain saldırısı neticesinde şehadete yürüyen Çakıroğlu, vefat yıldönümünde unutulmadı.

AKP ve HDP'nin el birliğiyle Türkiye'yi içine soktuğu ve Çözüm adıyla anılan kara buhranın neticesi olarak üniversitelerde tırmanan terörün 2015 yılında Türk milletinden kopardığı Ege Üniversitesi öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu, şehadetinin 6. yıldönümünde unutulmadı.

Politikacılar da Türk milletinin kalbinde ve hafızasında aziz bir yere sahip olan Çakıroğlu'nu sosyal medya hesapları üzerinden yayımladıkları mesajlarla andı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, ilgili mesajında "Fırat Yılmaz Çakıroğlu bugün yaşasaydı öğretmen olacaktı. Kendi gibi mert ve yiğit çocuklar yetiştirecekti. Fırat’ı ve tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum. Ruhları şad olsun, vaktiyle bir Fırat varmış, var olsun" ifadelerine yer verdi.

Şehit Fırat'ı unutmayan politikacılardan biri de İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener oldu. Akşener'in paylaşımı şu şekilde oldu:

"Herkesin dik duruşunu selamladığı yürekli bir vatan evladı… 24 yaşında bir yiğit, 24 yaşında bir vatan sevdalısı… 6 yıl önce hain terörün aramızdan kopardığı Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nu şehadetinin yıl dönümünde rahmetle anıyorum. Ruhu şad, mekânı cennet olsun."

İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, Şehidi "Fırat PKK'lı bir terörist tarafından 6 sene önce İzmir'de üniversite kampüsünde Türk milliyetçisi olduğu için şehit edildi. Terörü durdurmanın yolu terörü terörize etmektir..Allah rahmet eylesin. Acısı içimizde yaşıyor" sözleriyle andı.

İlgili sosyal medya paylaşımında Nihal Atsız'ın mısralarına yer veren İYİ Parti Teşkilat Başkanı Koray Aydın ise Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nu şu sözlerle andı:

""İnsan büyür beşikte mezarda yatmak için,
Kahramanlar can verir yurdu yaşatmak için!"

Ege Üniversitesi Tarih Bölümü öğrencisi iken, PKK'lı hainlerce 6 yıl önce şehit edilen ülküdaşımız Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nu rahmet, minnet ve dualarla anıyoruz. Ruhu şad, mekânı Cennet olsun."

fırat yılmaz çakıroğlu şehit fırat şehit çakıroğlu anma mesajları meral akşener koray aydın ümit özdağ iyi parti genel başkan abb ankara büyükşehir belediye başkanı mansur yavaş