Politikyol, Davutoğlu'nun Danışmanı Bilgehan Uçak'ın Akademisyenlere Hakaret Ettiği Yazıyı Yayından Kaldırarak Özür Diledi

TAKİP ET

Politikyol adlı internet sitesi, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun danışmanı Bilgehan Uçak'ın akademisyenlere hakaret ettiği yazıyı kaldırdı.

Politikyol adlı internet sitesi, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun danışmanı Bilgehan Uçak'ın akademisyenlere hakaret ettiği yazıyı kaldırdı. Söz konusu yazıda Bilgehan Uçak, siyaset bilimci, akademisyen ve yazarların imzaladığı "Altılı Masa'ya AçıK Mektup" adlı metni hedef alarak çirkin ithamlarda bulunmuştu. Uçak, bu metne imza atan veya Altılı Masa'ya eleştiri yönelten bazı isimleri "ulufecilik" ile suçlamıştı. 

Politikyol, önce yazıdaki bazı hakaretamiz ifadeleri çıkardı, sonra da yazıyı kaldırıp Politikyol yazar ve okuyucularından özür diledi. Politikyol'un hazırladığı özür metninde şu ifadeler yer aldı: 

Düşünsel ve entelektüel çaba ve gayretiyle kısa süre içinde oldukça etkili bir platforma dönüşen Politkyol’a emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz. Düşünce, ifade ve eleştiri özgürlüğünü temel ilke olarak kabul eden Politikyol hiçbir koşulda bu hakkın kullanılmasını engelleyecek bir tutum içinde olmamıştır. Eleştirinin ancak karşı bir eleştiri ile cevaplanması ve bu çerçevede düşüncenin derinleşmesi ve eleştirininin gücünün korunması içinde bulunduğumuz sansür ve oto-sansür dönemini aşmanın temel koşuludur. Bu çerçevede binlerce yazı ve eleştiri kamuoyu ile paylaşılmış ve milyonlarca okuyucuya ulaşmıştır. Ancak ülkemizin saygın sosyal bilimcilerinin 6’lı masaya dönük olarak dile getirdiği sorular, yazdıkları metin ve bu çerçevede meydana gelen tartışmaya yazarımız sayın Bilgehan Uçak ağır ve suçlayıcı ifadeler içeren bir yazı yazmıştır. Politikyol platformunda hiçbir zaman kabul edilemeyecek bu türden ithamlar nedeniyle metne imza atan bütün değerli yazar, sosyal bilimci ve akademisyenlerden özür dilemeyi bir sorumluluk olarak algılıyoruz. Eleştirinin amacını aşan ve haksız, kabul edilemez bir algıya sebebiyet veren yazı yapılan istişarelerle yayından kaldırılmıştır.

Bir kez daha metinde imzası olan yazarlarımızdan özür diliyor, gösterdikleri duyarlılıkları sahipleniyor ve bu çerçevede her türlü katkıyı sunmaya hazır olduğumuzu kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.

Dün olduğu gibi bugün ve yarın da Politikyol ülkemizin entelektüel hayatına çok önemli katkılar sunmaya devam edecektir.

Saygılarımızla…

politikyol bilgehan uçak Ahmet Davutoğlu altılı masa