Polonya'da İptal Edilen Silah Ruhsatı Geri Verilen Adam, Kıskandığı Kadının Nişanlısını Öldürüp İntihar Etti

TAKİP ET

Görgü tanıklarına ve internette yayınlanan görüntülere göre, tetikçi çiftin masasına yaklaştı ve adamı vurdu. Şok olan kadın yardım için bağırırken, silahlı kişi de kendini başından vurdu.

Polonya'nın idari bölümlerinden Büyük Polonya bölgesinin polis sözcüsü Andrzej Borowiak, 17 Temmuz Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Pazar günü Poznań'ın merkezinde meydana gelen trajik silahlı saldırı hakkında açıklamalarda bulundu ve en olası nedenin karşılıksız aşk olduğunu söyledi. Bir erkek, Święty Marcin Caddesi'nde başka bir erkeği vurarak öldürdü ve hemen ardından kendini vurarak intihar etti.

Borowiak, Polonyalı TVN24 haber kanalına gönderdiği açıklamada, Poznań saldırganının en olası motivasyonlarından birinin "karşılıksız aşk" olduğunu söyledi. Poznań-Stare Miasto Bölge Savcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı.

Borowiak, polisin hâlâ kanıt toplamakta olduğunu da sözlerine ekledi. "Olay yerinde silahı, bir Glock tabancayı ele geçirdiler. Ayrıca hemen sorgulanan birkaç tanık da buldular. Güvenlik kamerası görüntülerini güvence altına aldık."

Borowiak ayrıca bir görgü tanığının kaydettiği bir videonun Pazar günü sosyal medyada yayımlandığını söyledi. Borowiak, "Olayın bir kısmını cep telefonuyla kaydetti. Bu kişinin kimliğini belirledik. Kaydı bize veren ve tanık olarak sorguladığımız bir yabancı." dedi. Yetkili, her iki erkeğin de otopsilerinin Salı günü yapılacağını sözlerine ekledi.

2018'de saldırgana silah ruhsatı verildiği ve bu ruhsatın, adamın kendisine zarar vermekle tehdit etmesi üzerine 2022'de geçici olarak iptal edilmişti. İyileştiğinde ise olumlu bir tıbbi görüş sunarak ehliyetinin geri verilmesini talep etti ve talebi onaylandı.

Olay, Poznań'ın ana caddelerinden biri olan Święty Marcin Caddesi'ndeki bir otelin önündeki restoranın bahçesinde meydana geldi. Görgü tanıklarına ve internette yayınlanan görüntülere göre, tetikçi çiftin masasına yaklaştı ve adamı vurdu. Şok olan kadın yardım için bağırırken, silahlı kişi de kendini başından vurdu.

Poznań-Stare Miasto Bölge Savcılığı olay hakkında soruşturma başlattı.

 

Poznan Polonya Swiety Marcin Borowiak TVN24