Polonya'da 'Kadın Vampir' İskeleti Keşfedildi: Mezardan Çıkmasın Diye Orak Konulmuş

TAKİP ET

Polonya'da bir köyde 17. yüzyıldan kalma bir mezarlıkta boğazına orak yerleştirilmiş bir kadın cesedi bulundu. İnsanların kadının "vampir" olduğunu düşünerek mezardan çıkmasını engellemek için mezara orak yerleştirdikleri düşünülüyor.

Independent Türkçe'nin New York Post'tan aktardığına göre Nicolaus Copernicus Üniversitesi'nden Prof. Dariusz Poliński, Pien adlı köyle 1600'lerden kalma  bir mezarlıkta boğazına orak yerleştirilmiş ve ayak parmağına asma kilit takılmış bir kadın cesedi bulunduğunu duyurdu.

O dönem Orta Çağ Avrupası'nda batıl inançların çok yaygın olduğunu ve vampir sanılan ölülerin dirilmesini engellemek amacıyla çeşitli yöntemler kullanıldığını belirten Poliński, "Orak, ölü kadın dirilip mezardan çıkmaya çalışırsa boynunu kesecek ya da yaralayacak şekilde yerleştirilmiş" dedi.

İskeletin ayağına takılı halde bulunan asma kilidin "geri dönüşün imkansızlığını" temsil ettiğini belirten Prof. Poliński, iskelette bulunan kilidin, ölen kadının vampir sanıldığına dair teorileri güçlendirdiğini söyledi.

Kadının başında bulunan ipek başlık, yüksek statüden biri olduğunu düşündürürken kadının kaç yaşında olduğuna dair bir bilgi paylaşılmadı.

polonya kadın vampir iskeleti keşfedildi mezardan çıkmasın diye orak konulmuş