Polonya'daki Filistin Protestosunda Doğu Türkistan Bayrağı Açan Genç: Filistin'in Özgür Olması Gerekir

TAKİP ET

Varşova'da Filistin için düzenlenen protestoda bir genç Doğu Türkistan bayrağı açtı. Ukrayna'da çıkan savaşa herkesin ses çıkarttığını ancak Filistin için sessiz kalındığını söyleyen genç, Hamas'ın saldırısını doğru bulduğunu söyledi.

Polonya'nın başkenti Varşova'da Filistin için düzenlenen destek protestosunda bir genç Doğu Türkistan bayrağı açtı. 

Nexta TV'ye konuşan genç, Filistin için dünyanın sesinin çıkmadığını söylerken aynı zamanda Hamas'ın eylemlerini haklı bulduğunu ifade etti. 

''Ukrayna'da savaş çıktığında tüm dünya buna ses çıkartmıştı. Ancak Filistin'de savaş çıktığında dünya buna sessiz kaldı ya da Filistinlilerin terörist olduğunu söyledi. Filistinlilerin de eşit şartlara sahip olması ve özgür olması gerekir. Orada bir işgal devam ediyor, çocuklar ölüyor ve açıkçası kimse savaş istemiyor. 

Bütün Yahudilerin kötü olduğunu düşünmüyorum. Mesela Tevrat'a göre yaşayan yahudiler Filistin'i destekliyor çünkü İsrail'deki politikacıların kötü olduğunu biliyorlar.

Hamas'ın saldırısını doğru buluyorum. Hamas saldırısından önce İsrail sürekli Filistin'i bombalayıp insanları öldürüyordu. Buna göz yumulamazdı. Ukrayna'da Rusların kendi topraklarını ele geçirmesine göz yumamazdı.''

Filistin israil Gazze doğu türkistan polonya varşova filistin protestosu