Polonya, Kırım Tatarlarına Uygulanan Baskıyı Kınadı

TAKİP ET

Polonya Dışişleri Bakanlığı, Rusya'nın Kırım'da düzenlediği sözde referandumun yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı açıklamada Rusya'nın Kırım Tatarlarına karşı uyguladığı baskıları kınadı ve işgale son verilmesi çağrısı yaptı.

Polonya Dışişleri Bakanlığı, Kırım’da Rus askerlerinin gözetimi altında düzenlenen sözde referandumun 7. yıl dönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama yayımladı. Polonya'dan yapılan açıklamada, Kırım’ın yasa dışı ilhakını ve yarımadadaki insan hakları ihlallerini kınandı.

Polonya Dışişleri Bakanlığı, söz konusu açıklamada "Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne ve egemenliğine verdiğimiz kararlı desteği hatırlatıyoruz. Bu bağlamda ve 27 Mart 2014 tarihinde kabul edilen 68/262 numaralı Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu kararı doğrultusunda, biz Kırım Özerk Cumhuriyeti ve Akyar (Sivastopol) şehrinin Rusya Federasyonu tarafından yasa dışı ilhakını daima ve şiddetle kınıyoruz ayrıca uluslararası toplumunun Rus saldırganlığına ve yarımadanın devam eden işgaline karşılık olarak ilhakı tanımama ve yaptırım politikasını sürdürmesi gerektiğini vurguluyoruz. Rusya tarafından işgal edilen Kırım Özerk Cumhuriyeti ve Akyar kentinde meydana gelen insan hakları ihlallerini ve özellikle Kırım Tatarlarına uygulanan baskıları kınıyoruz" ifadelerini kullandı.

polonya kırım ilhak tatarlar baskı kınadı kınıyoruz dışişleri bakanlığı açıklama yıl dönümü mesaj yayımladı