Polonya'nın Ukrayna'ya NATO Barış Gücü Gönderme Önerisine İki Ülkeden Destek

TAKİP ET

Polonya, Rus işgaline direnen Ukrayna'ya NATO Barış Gücü gönderilmesi önerisinde bulundu.

Slovakya Savunma Bakanı Jaroslav Nad ile Bratislava’da görüşen Çekya Savunma Bakanı Jana Cernochova, gelecek hafta yapılacak NATO zirvesinde Polonya'nın Ukrayna'ya NATO Barış Gücü gönderme önerisini tartışmaya hazır olduklarını belirtti.

Polonya: Ukrayna'ya NATO Gücü Gönderilsin



Çek Bakan Cernochova, “Şu anda barış gücü gönderebilecek tek kurum Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'dir. Maalesef orada da Rusya Federasyonu bunu veto etmiştir. Bir insani yardım yapılması konusunda çözüm aramak gerekir. Bu olağanüstü durumda standart dışı ve hukuki bir yol bulunmalı. Polonya'nın çözüm önerilerini tartışmaya hazırız. Bu konuda özel bir teklif bekliyoruz” dedi.


"NATO'nun Mazereti Olmamalı"


Slovakya Savunma Bakanı Jaroslav Nad, Slovakya'nın da Polonya’dan özel bir teklif beklediğini belirtti. Slovak Bakan Nad, “Bu noktada, çözümün nasıl olacağını bilmiyorum ama Rusya'nın, NATO'nun bir üye ülkesine saldırması halinde, NATO'nun o ülkeyi savunmak için hiçbir mazereti olmamalı” dedi.

24 Mart tarihinde Brüksel’de yapılacak NATO zirvesinde Polonya, Ukrayna’ya resmi olarak bir barış gücü misyonu gönderilmesini talep edecek.

Üç ülkenin başbakanı haftaiçinde Kiev'i ziyaret edip Volodymyr Zelensky ile görüşmüştü.

Üç Ülkenin Başbakanı Kiev'de


 

polonya ukrayna nato nato barış gücü çekya slovakya