Polonya, Sınırdaki Göçmen Krizi İçin Rusya'yı Suçluyor

TAKİP ET

Polonya, Belarus sınırında yaşanan göçmen krizi için Rusya'yı suçluyor.

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, sınırda yaşanan göçmen krizinde Belarus diktatörü Aleksandr Lukaşenko'nun, Rusya diktatörü Vladimir Putin'in talimatlarını yerine getirdiğini ifade etti.

Polonya-Belarus sınırında yaşanan göçmen krizi nedeniyle Polonya Meclisinde (Sejm) yapılan olağanüstü toplantıda konuşan Morawiecki, Rusya'yı suçladı.

Lukaşenko, Putin'in Talimatlarını Yerine Getiriyor

Morawiecki, ülkesinin güvenliğinin ve sınırlarının son 30 yılda ilk defa böylesine ağır şekilde saldırıya uğradığını belirtti.

Rusya'nın izlediği imparatorluk siyasetini dile getiren Morawiecki, "Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, göçmen krizi süresince Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in talimatlarını yerine getiriyor" diye konuştu.

Polonya Göçmen Rotası Olmayacak

Polonya İçişleri Bakanı Mariusz Kaminski ise Belarus-Polonya sınırında 2-4 bin göçmenin bulunduğunu aktardı.

Polonya'nın göçmen rotası olmayacağını ifade edenKaminski, ''Rusya, bir göç krizini tetikleyerek Doğu ve Orta Avrupa'yı ve bir bütün olarak Avrupa Birliği'ni (AB) kalıcı olarak istikrarsızlaştırmak istiyor. Lukaşenko'nun siyasi hedefi, AB'yi kendi gücünü tanımaya ve yaptırımları kaldırmaya zorlayarak kendisini kabul ettirmek" dedi.

Polonya Haber Ajansı (PAP) ise göçmen krizi dolayısıyla AB Konseyi Başkanı Charles Michel'in çarşamba günü Polonya'yı ziyaret edeceğini ve Başbakan Morawiecki ile görüşeceğini duyurdu.

polonya göçmen yasa dışı ihlal sınır mülteci belarus rusya lukaşenko putin