Polonya: Ukrayna'ya NATO Gücü Gönderilsin

TAKİP ET

Polonya Başbakanı Morawiecki, bir sonraki NATO zirvesinde Ukrayna'da bir barış misyonu görevlendirilmesi için resmi teklifte bulunacaklarını duyurdu.

VOA'nın haberine göre Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, geçtiğimiz günlerde Çekya ve Slovenya Başbakanlarıyla birlikte Rus saldırısı altındaki Ukrayna'nın başkenti Kiev'e gitmiş ve ziyareti sonrasında ülkeye bir NATO gücü sevk edilmesi fikrini dile getirmişti.

Basın toplantısı düzenleyen iktidar partisi Hukuk ve Adalet Partisi lideri ve Başbakan Yardımcısı Jaroslaw Kaczynski, "Bir NATO barış misyonuna, muhtemelen daha geniş bir uluslararası yapıya, sahip olmanın gerekli olduğunu düşünüyorum. Kendisini savunabilecek ve Ukrayna topraklarında faaliyet gösterecek bir misyonun gerekli olduğunu düşünüyorum" açıklamasını yapmıştı.

Ülkede karar alıcı isim olarak görülen iktidar partisi lideri, gönderilecek misyonun barış için çaba gösterecek ve insani yardım çalışmalarına katılacak bir misyon olacağını ve gerekli silahlı güçler tarafından korrunacağını söyledi.

Başbakan Mateusz Morawiecki de ülkelerinin bir sonraki NATO zirvesinde Ukrayna'da bir  uluslararası barış gücünün görevlendirilmesi için resmi teklif sunmaya hazırlandıklarını duyurdu.

polonya ukrayna nato gücü gönderilsin Jaroslaw Kaczynski Mateusz Morawiecki çekya slovenya kiev