Polonya ve Meksika'da Sahte Pfizer-BioNTech Aşıları Ele Geçirildi

TAKİP ET

Pfizer ve BioNTech şirketlerinin ortaklaşa geliştirdiği Çin virüsü aşısının sahteleri Meksika ve Polonya'da ele geçirildi.

Almanya merkezli şirket BioNTech ile ABD merkezli şirket Pfizer'in geliştirdiği Çin virüsü aşılarının sahteleri, Polonya ve Meksika'da ele geçirildi.

Wall Street Journal gazetesinin aktardığına göre; Meksika'da ele geçirilen aşı şişelerinde sahte etiketler tespit edildiği, Polonya'da ise sahte aşıların içeriğinde kırışıklık giderici maddeler oldu saptandı.

Meksika'daki bir klinikte dozu 1000 dolardan yaklaşık 80 kişiye yapılan sahte aşıların içerisinde arıtılmış su bulunduğu ve sahte aşıların piknik soğutucusunda muhafaza edildiği belirtildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Pfizer Güvenlik Başkanı Lev Kubiak, dünyanın Çin virüsü aşısına ihtiyaç duyduğu bu günlerde kötü niyetli kişilere fırsat doğduğunu dile getirdi. Kubiak, sahte aşı sürümünün daha ileri seviyelere gidebileceğine dikkat çekerek "Şu anda tüketiciler aşı temini için çaresizler ve bu nedenle kolayca kandırılıyorlar" değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan, Meksika ve diğer bazı ülkelerde sahte aşı pazarlaması yapan onlarca internet sitesinin kapatıldığı bildirildi.

Binlerce doz sahte aşının ele geçirildiği ve onlarca kişinin gözaltına alındığı da gelen bilgiler arasında.

pfizer biontech sahte aşılar koronavirüs aşıları covid-19 aşıları çin virüsü aşıları salgın ele geçirildi bulundu tespit edildi polonya meksika abd internet siteleri gözaltı saklama