Polonya'da Artan Vakaların Ardından Kafe ve Restoranlar Kapatıldı

TAKİP ET

Polonya'da 2 haftalığına kapatılan kafeterya ve restoranların alınan yeni kararla süresiz olarak kapatılması kararlaştırıldı.

Artan Çin virüsü vakalarının ardından alınan tedbirler kapsamında Polonya'da, kafe ve restoranlar 2 haftalığına kapatılmıştı. Alınan yeni kararla kafeler ve restoranlar süresiz olarak kapatılıyor.

Son 24 saatte 19 bin 364 yeni vaka tespit edilen Polonya'da, 227 kişinin hayatını kaybetti. Ülke çapında sokağa çıkma yasağı ilan edebileceği iddiaları da yer alıyor.  

 İlk önce 2 hafta süreliğine kapatılan söz konusu gastronomi ve eğlence mekanlarının Resmi Gazete'de yayımlanan kararname ile yeni bir karara kadar süresiz olarak kapatılmasına karar verildi. Ülkede artışının önüne geçilemeyen Çin virüsü vakalarının hükümeti bu karara ittiği ifa edilirken, akşamları belli saatler arasında sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ise Başbakan Mateusz Morawiecki hükümetinin gündeminde olduğu belirtildi.

 Polonya Sağlık Bakanlığı son 24 saatte ülkede 19 bin 364 yeni vaka tespit edildiğini, 227 kişinin ise hayatını kaybettiğini bildirdi. Son verilerle birlikte ülkede salgının başından bu yana tespit edilen vaka sayısı 414 bin 884'e, ölü sayısı ise 6 bin 102'ye ulaştı.

polonya virüs salgın kafe restoran artış vaka kapatıldı uzatıldı