Polonya'dan AB'ye 3. Dünya Savaşı Resti

TAKİP ET

Polonya Başbakanı, AB'nin fonları kesme tehdidine karşılık olarak "Üçüncü dünya savaşını başlatırlarsa biz, elimizdeki her tür silahla kendi haklarımızı savunacağız" dedi.

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, “AB Komisyonu üçüncü dünya savaşını başlatırsa ne olacak? Üçüncü dünya savaşını başlatırlarsa biz, elimizdeki her tür silahla kendi haklarımızı savunacağız” dedi.

Polonya'nın, AB Mahkemesi tarafından kınanmasına karşılık olarak Polonya Anayasa Mahkemesi, ülkenin yasalarının AB yasalarından üstün olduğuna karar vermişti. Bu gelişmeden sonra AB Komisyonu, Polonya'yı Çin virüsü sonuçlarından kurtarmaya yönelik 36 milyar euroluk paketi askıya almıştı. 

AB’nin bu hareketine ilişkin konuşan konuşan Başbakan Morawiecki, “Fonları kısıtlamaya yönelik her bir hamleye sert tedbirlerle karşılık verilecek” dedi. Morawiecki, Avrupa Komisyonu'nun hibeyi durdurmasını "hukukun üstünlüğünün ihlali" olarak nitelendirdi ve Polonyalıların "teslim olmayacağını" söyledi. Morawiecki, bir uzlaşma bulmak için AB'nin, yargı reformuyla ilgili Avrupa Adalet Divanı'nın kararlarını uygulayana kadar Varşova'ya günlük para cezası verme kararını geri çekmesi gerektiğini de belirtti.

AB Komiysonu üyesi bazı ülkeler, her yıl Polonya'ya ödenen milyarlarca euro’yu tehlikeye atabilecek ek tedbirleri alma çağrısında bulunmuştu.

 

polonya ab hibe ab komisyonu üçüncü dünya savaşı savaş varşova