Polonya'dan Yasa Dışı Sığınmacılar İçin Karar

TAKİP ET

Polonya Parlamentosu, ülkeye giren yasa dışı göçmenlerin sığınma başvurularının incelenmeden sınır dışı edilmesini öngören yasa tasarısını onayladı.

Polonya Parlamentosu'nda onaylanan yasa tasarısına göre ülkeye yasa dışı yollardan giren göçmenler, sığınma başvuruları incelenmeden sınır muhafızları tarafından derhal sınır dışı edilebilicek. ,

Bu düzenlemeyle beraber yasa dışı yollarla ülkeye giren bir göçmen, yetkililer tarafından durdurulduktan sonra ülkeyi terk etmek zorunda kalacak. Ülkeyi terk eden kişinin "6 aydan 3 yıla kadar" ülkeye girişi yasaklanacak.

Polonya, yasa dışı yollardan ülkeye giriş yaptıktan hemen sonra durdurulan bir kişinin sığınma başvurusunu, bu kişi "yaşamının ve özgürlüğünün tehlike altında olduğu bir ülkeden gelmediği sürece" reddetme hakkına sahip olacak.

Belarus Sınırına Duvar

Polonya yaşanan sınır ihlallerini ve ülkeye kontrolsüz şekilde gerçekleşen yasa dışı göçü durdurmak için Belarus sınırına duvar örecek. Polonya Parlamentosu'nun onayladığı duvarın 353 milyon euroya mal olacağı tahmin ediliyor. 

Öte yandan Polonya Anayasa Mahkemesi de geçen hafta Avrupa Birliği (AB) hukukunun ulusal mevzuata üstünlüğü ilkesini reddetmiş ve AB sözleşmesinin bazı maddelerinin Polonya Anayasası ile uyumlu olmadığına hükmetmişti.

 

 

polonya göçmen yasa dışı ihlal sınır mülteci sığınmacı ab avrupa birliği parlamento yasa sınır dışı ihlal terk