Pompeo: Askeri Güçlerin Geri Çekileceğini Umuyoruz

TAKİP ET

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Doğu Akdeniz'e ilişkin açıklama yaptı.

Afganistan barış görüşmeleri için Katar'ın başkenti Doha'ya uçan Pompeo, uçakta yaptığı açıklamada, Kıbrıs'a planladığı ziyaretin yarın gerçekleşeceğini belirtti. Pompeo Doğu Akdeniz'deki gerilime dair "Gerçek görüşmeler olacağını ve müzakerelerin gerçekleşebilmesi için bölgedeki askeri güçlerin geri çekileceğini umuyoruz" ifadelerini kullandı.

Bölgeye ilişkin yaşanan deniz yetki alanları tartışmaları, Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerilimi yükseltmişti ve Türkiye'nin bölgedeki gaz arama çalışmalarına Yunanistan'ın Fransa ile ortak tatbikatla cevap vermesi, gerilimi daha da arttırmıştı.

Pompeo, Kıbrıs ziyaretinin yanında olarak ABD Başkanı Donald Trump'ın da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis ile telefon görüşmesi gerçekleştireceğini söyledi ve bölgedeki gerilimin 'diplomatik ve barışçıl bir yolla' çözülmesi gerektiğini belirtti.

abd dışişleri bakanı pompeo konuştur kritik açıklama gerilim artıyor türkiye yunanistan fransa tatbikat askeri güçlerin çekileceğini umuyorum dedi afganistan barış görüşeleri öncesi konultu pompeo kıbrasa gidiyor