Pompeo Çin'i 'Marksist-Leninist Bir Canavar' Olarak Tanımladı

TAKİP ET

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, konuşmasında Çin hükumetini tanımlamak için 'otoriter, vahşi ve insan özgürlüğüne aykırı' olan 'Marksist-Leninist bir canavar' ifadelerini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanı Michael Pompeo, 3 Kasım'da gerçekleşen seçimler sonucunda Demokrat aday Joe Biden'ın kazanmasıyla Trump yönetiminin sona ermesine iki ay kala, ABD'nin Çin'e karşı sert tutumunun 'henüz sona ermediğini' söyledi.

Görevinin bitmesine aylar kalan Pompeo, Salı günü Ronald Reagan Enstitüsü'nde gerçekleştirdiği ABD'nin Çin politikalarını ele aldığı konuşmasında Çin hükumetini tanımlamak için Çin Komünist Partisi'ne karşı 'otoriter, vahşi ve insan özgürlüğüne aykırı' olan 'Marksist-Leninist bir canavar' ifadelerini kullandı.

Pompeo ayrıca ABD Dışişleri Müsteşarı Keith Krach'ın 20 Kasım'da ABD'nin Tayvan ile Ekonomik Refah Ortaklığı Diyaloğu'nu yöneteceğini duyururken Krach'in, Eylül ayında adaya yüksek profilli ziyaretini hatırlattı.

Eski Başkan Ronald Reagan'ın Sovyetler Birliği hakkındaki sözlerinden alıntı yapan Pompeo, Çin'in tek parti yönetiminden nihai kurtuluşuna inandığını ifade ederek "Sonunda Çin halkı, tıpkı Sovyetler Birliği halkı gibi, nihayetinde o ülkenin tarihininin seyrini belirleyecektir" dedi.

mike pompeo çin komünist partisi maksist leninist canavar dedi çkp'ye maksist leninist canavar dedi pompeo çin'e karşı sert tutumumuz henüz sonlanmadı abd dışişleri bakanı maksist canavar leninist canavar otoriter çi