Pompeo Türkiye Ziyaretine Fener Rum Patrikhanesi ve Rüstem Paşa Camii'nden Başladı

TAKİP ET

Avrupa ve Orta Doğu turu kapsamında Türkiye'ye gelen ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo 'nun Türkiye programında diğer ülkelerin aksine yetkililerle görüşmeler bulunmuyor.

Türkiye'ye ziyarete gelen ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Ankara'ya uğramadan  İstanbul'da Fener Rum Ortodoks Patrikhanesi ve Rüstem Paşa Camii'ni ziyaret etti.

Amerikan Dışişleri Bakanı ziyaret öncesinde Türkiye ve bölgedeki dini konuları görüşeceklerini ve Amerika Birleşik Devletleri'nin bu konulardaki kararlı duruşunu tekrar edeceklerini söylemişti. Pompeo, St. George Kilisesi'nde Fener Rum Patriği Bartholomeos ile görüştü.

Pompeo Bartholomeos ile görüşmesinin ardından gittiği Rüstem Paşa Camii'nde, gazetecilerin Türkiye ziyaretinin nedenine dair sorularını yanıtsız bıraktı.

Türk Dışişleri ise Pompeo'nun ziyaret programına Patrikhane'den başlamasına tepki gösterdi ve Türkiye'de dini özgürlüklerin garanti altında olduğunu vurguladı.

mike pompeo abd dışişleri bakanı türkiyede ankara istanbul fener rum patrikhanesi rüstem paşa camii dinler arası diyalog dış işleri bakanlığı tepki gösterdi pompeo türkiyede türkiye ziyareti pompeonun türkiye ziyare