Porselen Diş Talebi 15 Yaşa Kadar İndi: Diş Hekimleri Uyarıyor

TAKİP ET

15 ila 18 yaşları arasındaki gençlerin dahi daha beyaz ya da düzgün dişlere sahip olmak için lamina porselen yaptırmak istemeye başladıkları belirtiliyor.

Artık herkesin daha beyaz dişlere sahip olmak için lamina porselen yaptırmak istediğini belirten İstanbul Diş Hekimleri Odası Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ender Kazazoğlu, lamina porselen uygulamalarının 15-18 yaş grubuna kadar indiğini söyledi.

Sadece zorunlu koşullarda lamina porselen uygulaması yapılması gerektiğini belirten Prof. Dr. Kazazoğlu, "Sanıldığı kadar masum bir işlem değil. Dişe zararı yok deniyor ama var. Diş minesini 0,5 milimetre törpülüyoruz, üzerine porselen plakasını yerleştiriyoruz. Sonuçta hiçbir problemi olmayan sağlıklı dişe bunu yapmak protokollere çok aykırı ve ağız diş sağlığını da tehlikeye atan bir durum" diye konuştu.

Sözcü'nün haberine göre bu modanın Avrupa'da da yaygın olduğunu belirten Kazazoğlu, Avrupalıların ucuz olması nedeniyle Türkiye'yi tercih ettiğini ancak diş hekimini bile olmayanların bu işlemleri yaptığını söyledi. 

"Bütün Moda Meraklıları Kar Beyazı Diş İstiyor"

Beyaz diş isteğinin bir modadan ibaret olduğunu belirten Prof. Dr. Kazazoğlu, "Sıfır renk dediğimiz, kar beyazı bir renk var. 20 kilometre öteden tanırsınız, bütün moda meraklıları bu rengi istiyor. Normal tonda bir renkteki dişlerini, sıfır renk olsun diye kestirip lamina yaptırıyorlar. Aslında restorasyon dediğimiz işlemlerde böyle bir durum için sıralama öncelikle bir diş beyazlatma işlemiyle başlamalı, oradan sonuç alınamazsa dişteki leke, renk farkı çok kötüyse üzerine lamina yapmak gerekli" ifadelerini kullandı.

"15-18 Yaş Grubu Gençlerden Müthiş Bir Talep Var"

Dişte restorasyonun ancak gerekli olduğu hallerde, eksik bir şeyi tamamlamak için yapılabileceğini belirten Kazazoğlu, "Yoksa moda olsun diye, dişi beyaz gözüksün, beyazı daha da beyaz olsun diye böyle bir tedavi yapmak maalesef hastaya zarar veriyor. Özellikle 15-18 yaş grubu gençlerden müthiş bir talep var" dedi.

lamina porselen diş talebi 15 yaşa kadar indi diş hekimleri uyarıyor