Post-Modern Faşizm Britanya'da: Kadın Sağlığına İlişkin Bilgilendirme Sayfalarından 'Kadın' İfadesi Çıkarıldı

TAKİP ET

Britanya'da Ulusal Sağlık Sistemi'ne (NHS) bağlı binlerce sağlık çalışanı, sistemin internet sayfalarında yer alan kadın sağlığı bölümlerinde 'kadın' ifadesinin kaldırılmasına karşı çıktı.

Britanya’da Ulusal Sağlık Sistemi’ne (NHS) bağlı binlerce sağlık çalışanı, sistemin internet sayfalarında yer alan kadın sağlığı bölümlerinde “kadın” ifadesinin kaldırılmasına karşı çıktı.

Daily Mail gazetesinin haberine göre, binden fazla sağlık çalışanı, kuruma bağlı en az 19 internet sayfasında kadın ifadesinin geçmediği ya da geçse de kapsayıcı söylemlerle birleştirildiği iddiasında bulundu.

Sağlık çalışanları, yumurtalık kanseri, rahim kanseri, menapoz, doğum, ağır geçen regl gibi konularda bilgilendirme sayfalarından kadın ifadesinin yerini “insanlar” ifadesinin aldığını belirtti. Bu değişikliğin, kadın sağlığı ihtiyaçlarının görmezden gelinmesi anlamına geldiğini savunuldu.

Binlerce sağlık çalışanının yaptığı çağrıda, cinsiyet temelli, kadınlara yönelik sağlıklı iletişimin uygulanması talep edildi. Mektupta, kadın ifadesinin kaldırılmasının saygısızlık ve ayrımcılık olduğu ifade edildi. NHS’nin kadın bedeni ve kadın sağlığı konusunda kadın kelimesini kullanması gerektiği belirtildi.

Daha önce “Çok sayıda kadın düşük yaşadıktan sonra bir daha başarılı bir hamilelik geçirebilir” şeklinde aktarılan bilgilendirme “Çok sayıda insan…” olarak değiştirilmişti. Bu durum, kadınların özel sağlık ihtiyaçlarının görmezden gelinmesine neden olabileceği endişesine yol açtı.

Kadın sağlığına yönelik dilin değiştirilmesi tartışmaları, kapsayıcılık ve cinsiyet ayrımcılığı arasındaki ince çizgide giderek artan bir şekilde devam ediyor. NHS, bu konuda yaptığı açıklamada, kapsayıcı ve cinsiyet duyarlılığına dayalı bir yaklaşım benimseyerek, sağlık hizmetlerinin tüm toplum kesimlerine eşit şekilde sunulmasını hedeflediğini belirtti.

Britanya nhs women trans kadın