Pozitif Olduğu İçin İşten Çıkarıldı: Devlet Hastanesinde Testi Negatif Çıktı

TAKİP ET

Bursa'da çalıştığı iş yeri tarafından Covid-19 testi istenen 39 yaşındaki servis şoförü özel hastanede yaptırdığı test pozitif çıkınca şirket tarafından işine son verildi.

Bursa’da servis şoförlüğü yapan İbrahim Oktay'dan çalıştığı firma Covid-19 testi yaptırmasını istedi. Şirketin anlaşmalı olduğu Özel Medicabil Hastanesi'nde test yaptıran Oktay, aynı gün akşam hastane tarafından aranarak sonucunun pozitif olduğunu öğrendi. Oktay, birkaç saat sonra ise çalıştığı şirketin işine son verdiğini öğrendi.

Kendisinde herhangi bir bulgunun olmadığını ve bu sonucun doğru olmayabileceği üzerine şüphelenerek ertesi sabah Bursa Şehir Hastanesi’nde test yaptıran  Oktay, akciğer tomografisi ve diğer testleri sonucunda negatif olduğunu öğrendi.

Özel hastanede testi yaptıran hemşireye durumu anlatan ve işsiz kaldığını WhatsApp üzerinden söyleyen Oktay'a verilen yanıt “Allah bir kapıyı kapar, bir kapıyı açar” şeklinde oldu.

Kronik rahatsızlıkları olduğu için malulen emekli olduğunu, ek olarak servis şoförlüğü yapmak zorunda kaldığını söyleyen Oktay, çalıştığı yerin özel hastane ile test için anlaştığını ifade ederek “Bizim patron şoförlerin de test yaptırmasını istedi. Bizde numuneleri verdik. Kasım ayının 12’sinde saat 21.36 testimin pozitif olduğunu öğrendim. Hastaneyi aradım ve durumu anlattım. Ne yapmam gerektiğini sorunca da buraya gelip göğüs hastalıkları doktoruna gelerek belirli ücret karşılığında test yaptırmamı söylediler. Benimde o akşam 23.00’te servisim vardı ama hemen gelip arabamı aldılar ve artık çalışmayacağımı söylediler. Hemen ertesi gün 13’ünde Bursa Şehir Hastanesi’ne gittim ve burada test yaptırdım. Tam teşekküllü olarak testlerim yapıldı ve akşamına benim negatif olduğum ortaya çıktı” dedi.

covid-19 testi testlerde skandal özel hastanede test koronavirüs salgın tedbir bursa servis şoförü işten çıkarıldı covidli diye işten çıkarıldı korona oldu diye işten çıkarıldı ertesi gün testi pozitif çıktı