Prag Saldırganı Babasını da Öldürmüş: Her Zaman Öldürmek İstedim, Hep Bir Manyak Olacağımı Düşündüm

TAKİP ET

Prag saldırganının günlüğü ortaya çıktı.

Çekya'nın başkenti Prag'da David Kozak isimli bir şahıs uzun namlulu tüfekle bir okula saldırmış, saldırı esnasında 14 kişiyi öldürmüştü. Polis operasyonuyla etkisiz hale getirilen Kozak, ölü ele geçirilmişti.

Prag'da Bir Üniversiteye Silahlı Saldırı

Polis olayın terörle ilişkili olmadığını ve Kozak'ın ülke dışındaki benzer katliamlardan ilham aldığı ihtimali üzerinde duruyor. İngiliz gazetesi Daily Mail, saldırganın mesajlaşma uygulaması Telegram üzerinden Rusça bir günlük tuttuğunu yazdı. Kozak'ın günlüğünde geçen ay Rusya'da gerçekleşen bir silahlı saldırıyla ilgili tüyler ürpertici notlar aldığı ortaya çıktı. Bryansk kentinde bir okulda iki kişiyi öldürerek intihar eden 14 yaşındaki Alina Afanaskina'nın kendisine çok yardımcı olduğunu söyledi.

"Okulda silahlı saldırı yapmak ve muhtemelen intihar etmek istiyorum" yazan Kozak, planını Telegram üzerinden paylaşmış. Kozak paylaşımında "Her zaman öldürmek istedim, gelecekte hep bir manyak olacağımı düşündüm. Daha sonra toplu katliam yapmanın seri katil olmaktan çok daha karlı olacağını fark ettim. Bekledim, hayal ettim, istedim ama Alina benim için son nokta oldu" ifadelerini de kullanmış.

Bu sözlerden yalnızca 5 gün sonra Prag yakınlarındaki Klanovicky ormanında bir baba ve kızı ölü olarak bulundu. Çekya polisi, bu cinayetlerden de David Kozak'ın sorumlu olduğu ihtimali üzerinde duruyor. Kozak'ın üniversite saldırısından kısa süre önce, aile evinde babasını öldürdüğü de belirtiliyor.

prag saldırı manyak saldırgan baba