Prens Harry: Annemin Ölümünden Sonra Uyuşturucuya Sürüklendim

TAKİP ET

Prens Harry, katıldığı televizyon programında annesinin ölümü hakkında konuştu.

1997'de yaşamını yitiren Galler Prensesi Diana'nın oğlu Prens Harry, annesinin ölümünün ardından alkol ve uyuşturucu batağına düştüğünü açıkladı. 

 "The Me You Can't See" programına katılan Prens Harry,  'duygularını maskelemek ve hissettiklerini daha az hissetmek için' kendisini alkol ve uyuşturucuya teslim ettiğini söyleyerek ''İçimden alkol almak, uyuşturucu kullanmak geliyordu ve hissettiklerimi azaltacak şeyler yapmak istiyordum'' ifadelerini kullandı. 

Henüz 12 yaşında annesini kaybeden Harry,  Prenses Diana'nın cenazesinde annesinin tabutunun arkasında kardeşi, babası ve büyükbabasıyla yürüdüklerinin göründüğü meşhur fotoğrafa da değinerek ''Yürürken en net hatırladığım şey atların toynaklarının sesiydi. Sanki vücudumun dışındaydım ve benden bekleneni yaparak yürüyordum. Herkesin gösterdiği duyguların onda birini gösteriyordum: O benim annemdi, onunla hiç tanışmamıştınız bile'' ifadelerini kullandı. 

Röportaj Annemin Paranoyasını Artırdı

Ailesinin Diana'nın ölümüne dair konuşmadığını ve ondan basının ilgisi ve stresle başa çıkmasını beklediklerini belirten Harry, ''Babam ben gençken William'a ve bana hep şöyle derdi: 'Benim için böyleydi, sizin için de böyle olacak'. Bu bir anlam ifade etmiyor. Acı çekmiş olmak çocuklarınızın da acı çekmek zorunda olduğu anlamına gelmiyor'' dedi.

Harry, annesini kaybetmenin 28 ve 32 yaşları arasında kaygı bozukluğuna ve şiddetli panik atak geçirmesine neden olduğunu ifade etti. Harry ayrıca BBC muhabiri Martin Bashir'in 1995'te Prenses Diana'yla yaptığı röportajın annesinin paranoyasını artırdığını ve Prens Charles'la ilişkilerinin kötüleşmesine neden olduğunu açıkladı. 

BBC, röportajın yapılması için Bashir'in Prenses Diana'yı kandırdığı yönündeki iddialara yönelik yürütülen soruşturmanın ardından hataların kabul edildiğini ve Kraliyet mensuplarından özür dilediklerini söyledi.

 

prens harry prenses diana uyuşturucu alkol cenaze bbc muhabir röportaj