Prigojin'in İnfazından Sonra Putin'den Dikkat Çeken Karar

TAKİP ET

Eli kanlı Rus diktatörü Putin, dün yayımladığı kararnameyle Wagner ve diğer özel askeri birliklerin çalışanlarına yemin etme zorunluluğu getirdi.

Eli kanlı Rus diktatörü Vladimir Putin, Rusçu terör örgütü Wagner'in elebaşı Yevgeny Prigojin'in infazının ardından Wagner teröristlerine Rus devletine bağlılık yemini etmelerini emretti.

Reuters'ın haberine göre; Putin, dün yayımladığı kararnameyle Wagner ve diğer özel askeri birliklerin çalışanlarına yemin etme zorunluluğu getirdi. 

Kremlin'in internet sitesinde yayınlanan kararname, ordu adına çalışan ya da Moskova'nın Ukrayna'daki "özel askeri operasyonu" olarak adlandırdığı operasyona katılan herkesin işgalci Rusya'ya bağlılık yemini etmesini zorunlu kılıyor.

Kararnamede "Rusya'nın savunmasının manevi ve ahlaki temellerini oluşturmaya yönelik bir adım" olarak tanımlanan yemin metninde, yemin edenlerin komutanların ve üst düzey liderlerin emirlerine harfiyen uyacaklarına dair söz verdikleri bir cümle de yer alıyor.

Kararnamede ayrıca, Wagner elebaşı Prigojin'in ölümü, test sonuçlarının beklenmesi gerektiği ileri sürülerek teyit edilmedi. 

Yevgeniy Prigojin putin wagner rusya rusyaya bağlılık yemini