Prof. Dr. Ahmet Ercan Kimdir?

TAKİP ET

Ünlü jeolog Prof. Dr. Ahmet Ercan kimdir? Ahmet Ercan kaç yaşında, nereli, nerede eğitim aldı?

 

Kahramanmaraş'ta yaşanan ve 11 ilde de etkisini gösteren büyük depremlerin ardından ülkemiz büyük bir felaketle karşı karşıya kaldı. 40 binden fazla insanın hayatını kaybettiği depremde, on binlerce insan da yaralandı. Bu depremden önce yaptığı açıklamalar ve depremenden sonra yaptığı açıklamalarda gündemde olan Prof Dr. Ahmet Ercan, herkes tarafından merakla takip ediliyor. Peki Prof. Dr. Ahmet Ercan kimdir? Prof. Dr. Ahmet Ercan nereli, nerede eğitim aldı, kaç yaşında? 

Prof. Dr. Ahmet Ercan Yurt Dışında Eğitim Aldı Mı?

15 Mart 1948 yılında Aydın'ın Nazili ilçesinde doğan Ercan, Selanik kökenli olup Kavalalı Mehmet Paşa'nın torunlarından biridir. Ercan ilkokul, ortaokul ve liseyi Nazili'de tamamladıktan sonra 1966 yılında İstanbul Üniversitesi Jeofizik-Jeoloji Bölümü'nü kazanmıştır.

Prof. Dr. Ahmet Ercan Yurt Dışında Eğitim Aldı Mı?

İstanbul Üniversitesi'ndeki eğitiminin ardından ABD'ye giden Ercan, Kaliforniya'daki Stanford Üniversitesi'nden yüksek lisans (1973) Colorado Madencilik Okulu'ndan doktora (1975) derecesi aldı.

1975 yılında Türkiye'ye dönen Prof. Dr. Ahmet Ercan, İstanbul Teknik Üniversitesi'nde Maden Fakültesi Jeofizik Mühendisliği'nde kadrosunda görev aldı. Massachusetts Institute of Technology'de doktora sonrası çalışmalar yaptı.

Prof. Dr. Ahmet Ercan'ın Kaç Kitabı Vardır?

Prof. Dr. Ahmet Ercan'ın 17 kitabı, 420 bilimsel yayını ve Türkiye sorunlarına yönelik 905 araştırma tasarımı vardır. Senato ile Şantiye dergileri ile Beşiktaş, Türksolu, Yeşil Dünya gazetelerinde sürekli köşe yazarıdır.

Prof. Dr. Ahmet Ercan Nerelerde Çalıştı?

Prof. Dr. Ahmet Ercan 1983'te özel bir kuruluş olan "Yeraltı Aramacılık Araştırma Kuruluşu"'nu kurdu. 2002-2004'te Türkiye Jeofizik Kurumu Derneği Kurucu Genel Başkanlığı'nı, 2006-2007 arası İran Devleti'nin petrol danışmanlığını yapmıştır. 2010'da Ülkeler Deprem Ağı Türkiye Başkanlığı'na atanmıştır. 2011-2012 TMMOB başdanışmanlığı yaptı.

Prof. Dr. Ahmet Ercan Seçimlerde Aday Oldu mu? Ahmet Ercan Hangi Siyasi Partide Yer Aldı?

Prof. Dr. Ahmet Ercan, 2002 genel seçimlerinde İstanbul Anadolu Yakası'ndan bağımsız aday oldu fakat seçilemedi. Ardından 2007'de DSP'ye giren Ercan, partisinin Bakırköy Belediye Başkan adayı olmasına rağmen seçimden mağlup ayrıldı. Aynı yıl gerçekleştirilen genel seçimlerde DSP'den milletvekili adayı olmasına rağmen yine seçimi kazanamadı. Son olarak 2014 seçimlerinde HEPAR İstanbul Belediye Başkan adayı olmuş, fakat kayda değer bir başarı elde edememiştir. 

Prof. Dr. Ahmet Ercan Evli Mi?

Prof. Dr. Ahmet Ercan, eski Bosna-Hersek İstanbul Başkonsolosu Nidzara Zlatar (Ercan) ile evlidir. Bir oğlu, bir kızı ve iki torunu vardır.

Prof. Dr. Ahmet Ercan Seçimlerde Aday Oldu mu? Prof. Dr. Ahmet Ercan Evli Mi? Ahmet Ercan Hangi Siyasi Partide Yer Aldı? Prof. Dr. Ahmet Ercan Nerelerde Çalıştı? Prof. Dr. Ahmet Ercanın Kaç Kitabı Vardır? Prof. Dr. Ahmet Ercan Yurt Dışında Eğitim Aldı Mı?