Prof. Dr. Bilge Yılmaz, İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanlığına Getirildi

TAKİP ET

Prof. Dr. Bilge Yılmaz, İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanlığına getirildi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Grup Başkanvekilliği görevine getirilen Erhan Usta'dan boşalan İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanlığı görevine Prof. Dr. Bilge Yılmaz getirildi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 20 Ekim'de yapılan grup toplantısında ekonomi uzmanı Prof. Dr. Bilge Yılmaz'ı danışmanı olarak görevlendirdiğini duyurmuştu.

Prof. Dr. Bilge Yılmaz, Boğaziçi Üniversitesi elektrik-elektronik mühendisliği ve fizik bölümlerini bitirerek 1991 yılında Ar-Ge mühendisliği yapmaya başladı.

Princeton Üniversitesi iktisat bölümünde yüksek lisans ve doktora eğitimini tamamlayan Yılmaz, 1997 yılında Wharton School'da başladığı akademik hayatına Stanford Üniversitesi'nde finans doçentliği ile devam etti.

Sonrasında döndüğü Wharton School'da 2013 yılından itibaren finans profesörü olarak çalışmalarına devam eden Yılmaz, Wharton School Harris Family Alternatif Yatırımlar Programı’nı kurdu ve akademik olarak yönetimini yürüttü. Kurumsal finansman, alternatif yatırımlar ve politik-iktisat üzerina araştırmalar yapan Yılmaz'ın makaleleri Econometrcia, Journal of Political Economy ve American Economic Review gibi dergilerde yayımlandı.

 

bilge yılmaz iyi parti ekonomi