Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol: Okullar Açılmak Zorunda

TAKİP ET

Gazi Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol, Çin Virüsü salgınına ilişkin olarak açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Esin  Şenol, "Okullar açılmak zorunda. Eğitimsizliğin verdiği hasar, çocuklara Kovid-19’un hasarından daha büyük hasar verdi. Çocuklar zihinsel olarak durdular.

Okul sadece öğretilen şeyler değil. Çırak olan, gelin olan çocuklar var. Bunları düşününce, eğitim başlamalı. Okulların güvenli kılınması için hiçbir çalışma yapılamadı. Bu sadece Sağlık Bakanlığı’nın değil Milli Eğitim Bakanlığı’nın da ayıbı. Vazgeçemediğimiz turizmciler yüzünden, Antalya bölgesinde okullar açılmazsa bu, salgının mı suçu olacak?" açıklamasını yaptı.

4. Dalgada İspanya ve İngiltere Ölüm ve Hastalık Bakımından Süreci Tamamen Kontrol Altına Aldı

"4. dalgadayız ve bu, diğer Kovid-19 dalgalarından farklı. Bu dalgada İspanya ve İngiltere, ölüm ve hastalık bakımından neredeyse tamamen kontrol altına aldı süreci" diyen Prof. Şenol, "Erken aşılama sürecine başladılar. Yüzde 75’e eriştiler aşılamada. Onlar kapanmayı ve ‘Eğitim olacak mı olmayacak mı’ sorusunu konuşmayacak artık. Salgının içinde, yönetilebilir bir hastalık gibi davranacaklar. Biz ise kritik bir eşiğe gidiyoruz, ölüm sayımız artıyor. 3 günde 300 kişi öldü, çok fazla bu. Kabul edilebilir rakamlar değil. 2-4 hafta sonra hastaneler çok dolduk demeye başlarım, 2-4 hafta sonra hepimiz ciddi eşiklere geleceğiz" şeklinde konuştu.

 

Prof. Dr. Esin Davutoğlu Okullar Açılmak Zorunda