Prof. Dr. İskender Öksüz: İlluminati Bizi Çipliyor

TAKİP ET

Prof. Dr. İskender Öksüz, dikkat çekici bir yazı kaleme aldı.

Milli Düşünce Merkezi'nce (MDM) yayımlanan "Reklam arası veremeyenler sömürge oldu" başlıklı yazısında İskender Öksüz, "Cumhuriyet’i silip 'yüz yıllık reklam arası'nı kapatmak isteyenlere ek, bir de '150 yıllık reklam arasını kapatalım' diyenler çıktı. Reklam arası vermeseydik, biz de 'Bize bunu kim yaptı?', 'Kahrolası düşman!' edebiyatı yapsaydık, diğerleri gibi sömürge olurduk" ifadelerini kullandı.

"Saatler süren, ne olacak bu memleketin hâli konulu toplantıları seyrediyor, sohbetleri dinliyor, yayınları okuyorum. Baştan sona, ABD’nin kötülükleri, NATO’nun düşmanlıkları, İngiliz oyunları, Yahudi planları anlatılıyor; sonra dağılıyorlar. Herkes evine gidiyor; bir dahaki sefere kadar… Yapılacak bir şey yok. İyi ki yok. Ya bu kafalar eylem kararı almaya kalksaydı ne olurdu hâlimiz!" diyen Öksüz yazısında, "Bilimden siyasete, oradan ekonomiye, hatta meteorolojiye her yerde düşmanlar bize oyun oynuyor. Sonra da düşmanlar için; o zaten Yahudi, o zaten pozitivist, o zaten Kemalist falan diyoruz. Böylece bütün problemler çözülüyor, gözümüzde dünya aydınlanıyor ve rahat ediyoruz. Yahudi Rockefeller’in bizi bir asırdır nasıl idare ettiğini okumadınız mı? Veya Yahudi Darwin’in yaptıklarını… İkisi de Hristiyan ama olsun, o kadar ince eleyip sık dokuyamayız. Biz Dawah adamıyız, dediğim doğru mu diye şüphelenmeye vaktimiz yoktur" ifadelerine yer verdi.

Niçin Diye Sormayın...

"Niçin?" adlı bir kitabın da müellifi olan Prof. Öksüz "Niçin diye sormanın yerine fail aramaya başlayınca çözümü bulmak da kolaylaşıyor. Kendimizi değil, o saydığımız düşmanları, kötüleri, sabah kalktıklarında güne, 'Türkleri nasıl oyuna getiririz?' diye başlayan düşmanlarımızı ıslah etmeliyiz. Pek sevdiğim bir hükümdür: İnsanın kendisini değiştirmesi, başkalarını değiştirmesinden daha kolaydır. Ama bizim bir hatamız yok ki ıslah olalım. Başımıza ne geldiyse düşmanlardan geliyor. Onlar da çok kuvvetli. Her şeyi idare ediyorlar. Üstelik çoğu gizli. Açıkta olsa belki yakalayıp döveriz ama…" dedi ve Çin Virüsü konusundaki komplo teorilerini hatırlattı.

Tarihçi Bernard Lewis'ten "Batı karşısında yenilgilerinden sonra bütün Müslüman ülkeler, 'Bunu bize kim yaptı?' diye sordu. Türkler hâriç. Onlar, 'Biz neyi yanlış yaptık; ne yapmalıyız?' diye sordu. İşte bu sorudur ki, bu sebep-sonuç fikri, bu soyut kavram düşüncesidir ki, 17. asırda Batıyla rekabet edemez hâle gelen devlete, iki küsur asır daha hayat öpücüğü sağladı" alıntısını yapan Öksüz bu düşünce tarzı ile yapılan reformların ekonomi ve hukuk gibi diğer alanlara yayılamadığını belirtti.

İskender Öksüz'ün yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Prof. Dr. İskender Öksüz İlluminati Bizi Çipliyor Sonra da düşmanlar için o zaten Yahudi o zaten pozitivist o zaten Kemalist falan diyoruz Böylece bütün problemler çözülüyor gözümüzde dünya aydınlan