Prof. Dr. Naci Görür: Deprem Konusunda Ciddi Vaatlerde Bulunan Partilere Oy Verin

TAKİP ET

Jeolog ve Bilim Akademisi üyesi Prof. Dr. Naci Görür, yaptığı açıklamada, seçimler öncesinde halkı deprem konusunda ciddi vaatleri olan, plan ve programı olan ve yaşam hakkını her şeyin üzerinde tutan partilere oy vermeye çağırdı.

Jeolog ve Bilim Akademisi üyesi Prof. Dr. Naci Görür, yaptığı açıklamada, seçimler öncesinde halkı deprem konusunda ciddi vaatleri olan, plan ve programı olan ve yaşam hakkını her şeyin üzerinde tutan partilere oy vermeye çağırdı. Görür, partizanlığın bir yana bırakılması gerektiğini ve ülkenin geleceği için tüm vatandaşların birlikte hareket etmeleri gerektiğini vurguladı.

Görür ayrıca, 17 Ağustos Kocaeli depremlerinin ardından millet olarak o günleri bir milat olarak ilan ettiklerini ancak yeterli önlemlerin alınmadığını belirtti. Bu sefer gereğinin yapılması gerektiğini ve afetlerin gelecekteki canlara ihale edilmemesi için tüm vatandaşların sorumluluk alması gerektiğini ifade etti.

Prof. Dr. Görür, son olarak, halkın yakınlarının göçük altında kaldığı bu zorlu süreçte ülkeye sahip çıkılması gerektiğini ve siyasetin ötesinde yaşam hakkının her şeyin üzerinde tutulması gerektiğini vurguladı. Çoluk çocuklarımızın ve torunlarımızın bu topraklarda ilelebet yaşamasını istiyorsak partizanlığı bırakarak, deprem konusunda ciddi vaatleri olan ve planlı bir şekilde hareket eden partiye oy vermenin önemli olduğunu belirtti.

Görür'ün paylaşımında kullandığı ifadeler şu şekilde:

"Sevgili halkıma sesleniyorum: Tam da bu ortamda, yakınlarımız göçük altındayken, acımızı yürekten hissederken ülkene sahip çık. Birkaç ay sonra seçim olacak, siyasetçiler vaatlerde bulunacak, kendilerini beğendirmeye çalışacaklar, senden oy isteyecekler. Elbette bir partiye gönül vermiş olabilirsin, bir partiyi beğenebilirsin ama her şey siyaset değildir. Senin, çoluk çocuğunun, torunlarının ve neslinin bu topraklarda ilelebet yaşamasını istiyorsan partizanlığı bırak ve sana deprem konusunda ciddi vaatlerde bulunan, plan ve programı olan ve yaşam hakkını her şeyin üzerinde tutan partiye oy ver. 17 Ağustos Kocaeli depremlerinden sonra o günleri milletçe milat olarak ilan etmiştik. Hiçbir şey artık eskisi gibi olmayacak demiştik. Hani noldu miladımız? Eğer bu seferde gereğini yapmazsak sorumluluk ve vebalden kurtulamayız. Eğer afetleri gelecekteki canlarımıza ihale etmek istemiyorsanız bu sefer gereğini yapın, sevgiyle"

naci görür Prof. Dr. Naci Görür deprem vaat seçim parti