Prof. Dr. Naci Görür: Köprü, Havaalanı İstemiyoruz; Can Güvenliği İstiyoruz

TAKİP ET

Spot: 75. Türkiye Jeoloji Kurultayı'nda konuşan Prof. Dr. Naci Görür, deprem dirençli olmayan binaların yıkılması veya güçlendirilmesi gerektiğini belirterek, halkın ve yerel yönetimlerin bu konuda duyarlı olmasını istedi. Görür, olası Marmara Depremi'nin Türkiye ekonomisine ve siyasi bağımsızlığına büyük zarar vereceği uyarısında bulundu.

Ankara’da Maden Tetkik Arama (MTA) Genel Müdürlüğü Kültür Sitesi’nde bugün başlayan 75. Türkiye Jeoloji Kurultayı’nda deprem konusu gündemin ilk sırasında yer aldı.

‘Jeolojik Kaynakların Sürdürülebilir Kalkınmadaki Rolü’ ana temasıyla düzenlenen kurultayda açılış konuşmasını yapan Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Türkiye’nin deprem gerçeğine bir kez daha dikkat çekti.

Görür, Türkiye’de olan büyüklükte depremlerin Çin, Hindistan, İtalya ve Japonya gibi gelişmiş ülkelerde de yaşandığını ancak bu ülkelerde çok az insanın hayatını kaybettiğini vurguladı. “Bunu modern dünya sağlamışsa biz niye yapamayalım? Bizim de her şeyimiz var. Tek eksiğimiz siyasi irade ve halkın talebi” diyen Görür, siyasi iradede bu konunun olmadığını söyledi.

 Görür, deprem dirençli olmayan binayı ya yıkacaklarını ya da güçlendireceklerini belirterek, “Halkla ve yerel yönetimlerle bu işi yapacaksınız. Millet olarak ne havalimanı ne köprü ne yol istiyoruz istediğimiz can güvenliği” dedi. Olası Marmara Depremi’ne de dikkat çeken Görür, “Marmara Bölgesi’nde ekonomi çarkları duracak. Türkiye’nin yüzde 60 ekonomik üretiminin can damarı olan bir bölgenin ekonomisinin durması demektir. Türkiye ekonomik olarak diz üstü çöker. Siyasi bağımsızlığı da kalmaz” diye konuştu.

(ANKA)

naci görür deprem depremzede can güvenliği köprü havalimanı