Prof. Dr. Naci Görür Uyardı: Bu Fay Kırılmaya ve 7'nin Üzerinde Deprem Üretmeye Hazır

TAKİP ET

Naci Görür, Tunceli'de meydana gelen deprem sonrası daha önce dikkat çektiği fay hattı hakkında tekrar uyardı.

Tunceli'de meydana gelen 4.2 şiddetindeki depremden sonra deprembilimci Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda uyarıda bulundu.

Tunceli'de 4.2 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

'Bu Fay Kırılmaya ve 7’nin Üzerinde Deprem Üretmeye Hazır' 

Görür, Yedisu Fayı üzerinde meydana gelen deprem sonrası daha önce yapmış olduğu uyarıları da hatırlatarak bu fayın 7'nin üzerinde bir depreme hazır olduğunu dile getirdi.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Görür, şu ifadeleri kullandı:

“Arkadaşlar, Süleymanuşağı Pülümür’de (Tunceli) 4,2 deprem oldu. Biliyorsunuz bu deprem en fazla korktuğumuz ve dikkat çektiğimiz Yedisu Fayı üzerinde oldu. Bu fay kırılmaya ve 7’nin üzerinde deprem üretmeye hazır. Ben bir müddettir Tunceli ve Pülümür’ e dikkat çekiyordum. Daha bu sabah bile söyledim. Bu yöredeki yerleşim alanlarına dikkat edilmeli gereken önlemler alınmalıdır. DEPREM DİRENÇLİ KENTLER İSTİYORUZ, sevgiyle."

 

 

Görür, Tunceli İçin Daha Öncede Uyarmıştı 

Tunceli'de meydana gelen deprem, Prof. Dr. Naci Görür'ün defalarca yaptığı uyarıları akıllara getirdi.

Görür, geçen ay konuk olduğu canlı yayında Tunceli ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulunmuştu. Erzincan- Karlıova arasında bulunan fay hattının 7,4'e kadar deprem üretebileceğini söyleyen Görür, Tunceli'nin tehdit altında olduğunu söylemişti.

Olası deprem için Erzincan-Bingöl-Karlıova bölgesini işaret eden Görür, “Bu fay eğer deprem üretirse 7,4’e kadar deprem çıkabilir. Bu fay Tunceli’ye fazla uzak değil. Tunceli’ye yakın, Tunceli hemen bu fayın güneyinde” demişti.

Görür, Tunceli’ye dair son uyarısını da birkaç saat önce yapmıştı. Hakkari'de dün meydana gelen depremlerin ardından Bitlis/Zagros bindirme kuşağına dikkati çeken Görür, Bitlis, Adıyaman, Hakkari, Tunceli ve Bingöl bölgesi için uyarıda bulunmuştu. 

naci görür tunceli deprem fay hattı yedisu fay hattı