Prof. Dr. Osman Müftüoğlu: Virüsün Laboratuvarda Üretildiği Şüphesi Bende de Var

TAKİP ET

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu Hürriyet'teki köşesinde "Virüs laboratuvarda mı üretildi" başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Çin virüsünün laboratuvarda yaratıldığı iddiası, ortaya çıktığı günden bu yana birçok uzman tarafından beyan edilmiş, Çin devleti ve medyası bu kimseleri yoğun tehditlerle hedef aldığı için birçok uzman da sessiz kalmıştı.

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu Hürriyet'teki köşesinde bu iddialar hususundaki tavırlarıyla göze çarpan iki ünlü bilim insanını işaret ederek virüsün laboratuvar kaynaklı olmasını kendisinin de muhtemel gördüğünü yazdı.

Bilim insanlarının Çin virüsünün kökeni hakkındaki tartışmalarına değinen Müftüoğlu, "Bir grup biliminsanı virüsün genetik yapısına ve biraz da kötü ve farklı marifetlerine (!) bakarak yeni koronavirüsün 'laboratuvar üretimi' yani 'çakma bir virüs' olduğunu ileri sürerken, bir başka grup da 'Olmaz öyle şey!' deyip soruyu cevaplamaya bile değer bulmuyor. Peki, doğrusu ne? Elimizde net ve açık bir bilgi yok. Yok ama son günlerde bu belalı virüsün 'yapma' veya 'çakma' olabileceğini düşünenlerin sayısı bir hayli arttı. İtiraf edeyim bu düşünce daha doğrusu şüphe bende de var" dedi.

Eski CDC Direktörü Robert Redfield'ın virüsün kökenine dair söylediklerini hatırlatan "Müftüoğlu, CDC/HASTALIK Kontrol ve Önleme Merkezi ABD’nin en önemli sağlık kurumlarından biri. Bu kurumun önceki başkanlarından Robert Redfield, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada “Koronavirüsün laboratuvar kaynaklı olabileceğini ileri sürdüğüm için ölüm tehditleri aldım. Bu tehditler son günlerde daha da arttı. Daha da önemlisi bilim âleminden de adeta dışlandım” dedi. Bilindiği gibi Robert Redfield salgının başından bu yana ısrarla yeni koronavirüsün “laboratuvar yapımı” olabileceğini ileri sürüyor. Bu düşüncesini Mart 2020’de CNN’e verdiği bir röportajda da açıklamış ve bu virüsün büyük bir olasılıkla “Üretildiği laboratuvardan kaçtığını (!)” ileri sürmüştü. Dr. Redfield bu iddiasını hâlâ kararlılıkla sürdürüyor. Dikkate almamak doğru olmaz" ifadelerini kullandı.

Müftüoğlu, CDC'nin mevcut direktörü Dr. Anthony Fauci'nin de son günlerde dolaşıma sokulan elektronik postalarını hatırlattı. Geçtiğimiz günlerde yayımlanan e-postalarda Dr. Fauci, virüsün Vuhan'da bir laboratuvardan sızma ihtimalini soran bilim insanlarına "hayır" demiyor, ısrarla yuvarlak cevaplar veriyor ve hatta bazen de cevap vermekten tamamen kaçınıyordu. "Gelişmeler, bilim çevrelerinde, Dr. Fauci’nin yeni koronavirüsün Çin’deki laboratuvardan çıktığı iddiasını “örtbas ettiği” düşüncesini güçlendirmeye devam ediyor. Peki, netice?" diyen Müftüoğlu "Bu belalı virüsün laboratuvarda üretildiğini ileri süren “LABORATUVAR TEORİSİ” son günlerde yeniden ve daha çok gündeme geldi, daha çok ön plana çıktı. Dr. Fauci de son zamanlarda “yeni koronavirüsün doğal yollardan çıktığına yeterince ikna olmadığını” söylemeye başladı. Anlaşılan o ki şimdi o da bu virüsün “YAPMA VE ÇAKMA BİR VİRÜS” olabileceği ihtimalini yeniden değerlendiriyor" ifadelerini kullanı.

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu Virüsün Laboratuvarda Üretildiği Şüphesi Bende de Var