Prof. Dr. Taşağıl Bilge Tonyukuk Anıt Alanındaki Son Durumu Değerlendirdi

TAKİP ET

Prof. Dr. Ahmet Taşağıl, Bilge Tonyukuk anıtlarının bulunduğu alanı son gelişmeleri değerlendirdi ve yapılacak olan müze konusunda bilgilendirmede bulundu.

Prof. Dr. Ahmet Taşağıl, sosyal medya hesabından paylaştığı video ile Bilge Tonyukuk anıtlarının bulunduğu alan hakkındaki son gelişmeleri anlatırken aynı zamanda yakında yapımı tamamlanacak olan anıtların ve eserlerin sergileneceği müze hakkında bilgiler verdi.

Taşağıl'ın açıklamaları şu şekilde:

''Şu anda Tonyukuk antılarının geçiçi olarak sergilendiği hangarın içerisindeyiz. Burası TİKA tarafından 1997 yılında yapılmıştı. Şimdi müze faaliyetleri başladı. Buraya yaklaşık 600-700 metre mesafedeki alanda müze yapılıyor ve geçici olarak oradaki eserler buraya taşındı ve çok güzel bir şekilde sergileniyor. Sağ tarafta 1. anıt sol tarafımızda ise 2. anıt ve heykeller bulunuyor. İnşallah müze bittikten sonra buradan orjinal anıtlar müzeye taşınacak ve müzede Türkiye'nin yüz akı olan ve Türk tarihinin en önemli anıtlarından olan anıtlarımız çok güzel olarak müzede sergilenecek. Bu anlamda TİKA Başkanı Sayın Serkan Kayalar'a bu eserlere verdiği emek için çok teşekkür ediyorum. Ayrıca TİKA'nın Ulan Batur'da çalışan koordinatörü Emrah Bey ve ekibine minnettarlığımı belli etmek istiyorum. Gerçekten de milletimizin yüzünü ağartacak bir iş yapılıyor burada. Türkiye Cumhuriyetine, devletimize minnettar olmamız gerekiyor.''

tika ahmet taşağıl bilge tonyukuk bilge tonyukuk anıtları