Prof. Dr. Tuncer Gülensoy Hayata Gözlerini Yumdu

TAKİP ET

Prof. Dr. Tuncer Gülensoy vefat etti.

83 yaşındaki dilbilimci ve Türkolog Prof. Dr. Tuncer Gülensoy hayata gözlerini yumdu. Vefat haberini duyuran eski Türk Tarih Kurumu Başkanı Yusuf Halaçoğlu "Türklük ve Türk Dünyasının hizmetkârı değerli arkadaşım Prof.Dr.Tuncer Gülensoy'un vefatını büyük üzüntüyle öğrendim.Türk Milleti büyük bir değerini kaybetti.Kendisine Allahtan rahmet diliyorum,makamı Cennet olsun. Ailesinin ve sevenlerinin başı sağ olsun.Nur içinde yat kardeşim" açıklamasını yaptı. Gülensoy'un vefatının ardından Türk Ocakları ve Türk Dil Kurumu gibi kurumlardan başsağlığı mesajı paylaşıldı.

Prof. Dr. Tuncer Gülensoy Kimdir?

30 Ocak 1939 Uşak doğumlu olan Gülensoy, 1963 yılında Ankara Üniversitesi DTCF Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden mezun olduktan sonra bir süre vekil öğretmenlik yaptı.ABD'de Texas Tech University'ye misafir olarak giden ve sonra DTCF'ye dönen Gülensoy 1980'den doçent oldu. Fırat Üniversitesi'nde 1985-1989 yılları arasında Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanlığı, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü yapan Gülensoy, 1989'da profesör olarak Erciyes Üniversitesi'ne geçti.

Erciyes Üniversitesi'nde Rektör Yardımcılığı ve Rektör Vekilliği, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanlığı yapan Gülensoy'un makaleleri Devlet, İmage, Kültür ve Sanat, Millî Folklor, Millî Eğitim ve Kültür, Tarla, Töre, Türk Dili, Yeni Düşünce, Yeni Forum, Türk Kültürü gibi dergilerin yanı sıra birçok dergide yayımlandı.

Gülensoy 1986 Folklor Araştırma Kurumu İhsan Hınçel Türk Folkloruna Hizmet Ödülü, Türkiye Yazarlar Birliğinin Türk Diline Hizmet Ödülü, 2000 yılı Uluslararası Ruhaniyet Derneği Şeref Ödülü gibi pek çok ödüle mazhar oldu.

prof. dr. tuncer gülensoy hayata gözlerini yumdu hayatını kaybetti türkolog yusuf halaçoğlu türk ocakları türk dil kurumu