Profesör Olarak Atandı: Tüm Diplomaları Sahte Çıktı

TAKİP ET

Aksaray Üniversitesi'nin Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde profesör olarak atanan Zulâl Atalay Laçin'in tüm diplomalarının sahte olduğu ortaya çıktı.

28 Eylül'de Aksaray Üniversitesi'nde Uluslarası İlişkiler Bölümü'ne "Profesör" unvanıyla atanan Zulâl Atalay Laçin'in doçentlik, doktra ve yüksek lisans belgelerinin sahte olduğu ortaya çıktı.

Hürriyet'ten Musa Kesler'in haberine göre bir sohbet sırasında doçentlik çalışması ile ilgili sorulara kaçamak cevaplar veren Laçin hakkında harekete geçen Rektörlük, Üniversitelerarası Kurul'a 15 Ekim'de başvurdu ve "Laçin’in doçentlik belgesinin sıhhati hakkında tereddüt hasıl olmuştur, söz konusu belgenin tarafınızdan düzenlenip düzenlenmediğini bize bildirin" talebinde bulundu.

Aksaray Üniversitesi'ne 22 Ekim'de cevap veren Kurul cevapta, "Böyle bir doçentlik belgesi tarafımızdan düzenlenmemiştir" ifadelerine yer verdi.

Üniversitelerarası Kurul'un cevabının ardından soruşturma başlatılarak görevinden alınan Laçin, Savcılık tarafından tutuklandı. Zulâl Atalay Laçin'in Savcılık soruşturmasında ise "Irak’taki Duhok Üniversitesi’nde derslere girdim, Lübnan’daki Fransız üniversitesinde hocalık yaptım" dediği,  ODTÜ adına düzenlenmiş bir doçentlik belgesini savcılığa sunduğu ve suçlamaları reddettiği ortaya çıktı.

Savcılığın soruşturmasında Laçin'in doçentlik belgesinin yanı sıra, master ve doktora belgelerinin de sahte olduğu ve dosyada yer alan Z. Atalay imzalı makalelerin de ABD'de Saint Mary's College of California'da görev yapmakta olan Zeynep Atalay'a ait olduğu ortaya çıktı.

Bunun yanında incelemelerde dil puanının 80 olduğuna dair bir belge sunan Laçin'in gerçekte dil puanının 27 olduğu tespit edildi. Şu sıralarda Laçin'in ODTÜ Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun olduğuna ilişkin diploma inceleniyor.

profesör zulal atalay laçin aksaray üniversitesi tüm belgeleri diplomaları sahte çıktı