Profesör Yüz Binlerce Lira Dolandırıldı: 'Vatana Hizmet Ediyorsun' Diye Kandırdılar

TAKİP ET

Yarım milyon lira nakit ve yüklü miktarda ziynet eşyasını dolandırıcılara kaptıran Prof. Dr. Ayşe Nilüfer Narlı, kendisini "Vatana hizmet ediyorsun" diyerek kandırdıklarını söyledi.

Bahçeşehir Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ayşe Nilüfer Narlı, yüklü miktarda ziynet eşyası ve yarım milyon lira dolandırıldı. Parasını kaptırdığını anladığında durumu polise ihbar eden Narlı, ifadesinde kendisini "Vatana hizmet ediyorsun" diye kandırdıklarını söyledi.

Sabah'ın haberine göre polis gibi kendisini arayan bir şahsın, üzerine çıkarılan hatlar üzerinden FETÖ gibi terör örgütlerine yardım edildiğini söylediğini belirten Narlı, şahısların operasyonun Adalet Bakanlığı ve MİT tarafından gizli olarak yürütüldüğünü söylediklerini aktardı.

Parmak izi incelemesi için para ve altınlarını istediklerini belirten Narlı, "Hatta kasada bulunan ziynet eşyalarımın terör örgütü üyelerince değiştirildiğini ve gerçek altınların yerine sahte altınlar bırakıldığını iddia ettiler. Vatana ciddi bir hizmet ettiğimiz yardımlarımla bu örgütün yıkılacağını ifade ettiler" dedi.

Parola: Barış Pınarı

Çalıştığı üniversitenin bağlı olduğu şubeye giderek tüm parasını çeken ve kasadaki ziynet eşyalarını alan Narlı, "Telefondakiler bana ilk önce Barış Pınarı parolasını verdiler. Gelen polis bana, 'Barış' dediğinde 'Pınar' cevabını verecektim. Bu şekilde kararlaştırıldığını söyledi. Parolanın Barış Pınarı harekâtından dolayı bu şekilde seçildiğini beyan ettiler. İkametime geçtikten sonra kapının önüne gelen polis memuru barış dediğinde pınar cevabını verip çantaya doldurduğum yarım milyon değerindeki para ve ziynet eşyalarımı teslim ettim" diye konuştu.

Sonraki gün tekrar aranan Narlı, "Paralar da şüpheli parmak izleri bulunduğunu söylediler. Diğer bankalarda başka kasalarımın olduğunu beyan edince önce avukat arkadaşımı çağırdım ardından apartman görevlisinden yaptığım konuşmalara tanıklık etmesini istedim. Bu sırada savcılığa başvurarak koordineli bir şekilde beni arayanlara geri dönüş yapmadan önce yardım istedim" dedi ve kendisini dolandıran şahıslardan şikayetçi olduğunu söyledi.

profesör yüz binlerce lira dolandırıldı Ayşe Nilüfer Narlı bahçeşehir üniversitesi