Protokol Koltuğuna Oturan Kadını Dövdü: 'Biraz Temas Olmuş Olabilir'

TAKİP ET

"Protokol koltuğuna oturduğu" gerekçesiyle bir kadını döven şahıs kendisini "Biraz temas olmuş olabilir" diye savundu.

6 Eylül günü Konya İl Halk Kütüphanesi'nin konferans salonunda Aydınlar Ocağı tarafından düzenlenen konferansı dinlemek için gelen eczacı Şerife Bozdağ Eker, boş salonda protokol koltuğuna oturdu.

Salona giren Aydınlar Ocağı Genel Sekreteri H.P., 2 çocuk annesi Eker'i "protokol koltuklarını işgal ettiği için" darp etti. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde H.P.'nin Eker'e yumruk ve tekme attığı görülüyor. Olayın ardından H.P.'ye 1 ay uzaklaştırma kararı verildi ve H.P. Aydınlar Ocağı'ndaki görevinden istifa etti.

Uzun zamandır Aydınlar Ocağı'nın programlarını takip ettiğini belirten Şerife Bozdağ Eker, bu programlarda asla protokol uygulanmadığını, davetlilerin istedikleri yere oturduklarını belirterek olayı şöyle anlattı:

Yaşananları Anlattı

"Ben geldim, salondaki ön koltuklara oturdum. Bana ‘Kalk oradan. Orada çekim yapacağım’ dedi. Ben de kalkıp 4-5 koltuk ileriye oturdum. Sonra ‘Oradan da kalk. İstenmiyorsun kadın’ diyerek bana bağırıp hakaret etmeye başladı. Kamera sehpasını kaldırıp ‘Bunu kafanda kırdırma’ dedi. Sonra oturduğum yere gelip önce hiddetle sol ayağımı ezdi. Diz kapağıyla bacağıma vurdu.

'Bana dokunamazsınız' deyince, sonra da yumruk attı ve şoka girdim. Psikolojim bozuldu, uyku uyuyamadım. Sokağa çıktığımda arkamdan biri geldiğinde kenara çekiliyorum. Televizyonda kadına şiddeti izlediğimizde başımıza gelmez sanıyorduk ama kütüphane salonunda başıma gelmesi çok üzdü."

"Biraz Temas Olmuş Olabilir"

H.P. polise verdiği ifadesinde "Şerife Hanım, düzenlenen sosyal etkinliklere gelerek, en ön sıraya oturup konuşmacıları rahatsız ediyordu. Olay günü de en ön koltuğa oturmuş. Benim 3 yıldır yayın yapmak için kamera kurduğum yerde oturuyordu. Kendisine kibar bir şekilde başka bir yere oturmasını söyledim. O da bana 'Sen kim oluyorsun da beni buradan kovuyorsun? Lanet' dedi. Ben de kendisine, 'Terbiyeli ol, hatta defol git. Ben bu programın sorumlusuyum' dedim. Şerife, bu kez protokolün oturacağı yere oturdu. Ben de 'Oradan kalk. Oraya daha önemli konuklar gelip oturacak' dedim. Ben bu sırada kameranın sehpasını kuruyordum. Ayağıyla sehpayı ittirdi, ayağa kalktı, yüz yüze geldik. Şerife bana eliyle 'Sen bana vuramazsın' şeklinde konuştu. O esnada ellerimiz birbirine değdi, hafif bir temas olmuş olabilir. Ben kesinlikle yumruk atmadım, vurmadım" dedi.

protokol koltuğuna oturan kadını dövdü kendisini savundu biraz temaz temas olmuş olabilir