Proud Boys Lideri Enrique Tarrio'ya 22 Yıl Hapis

TAKİP ET

Eski Proud Boys lideri Enrique Tarrio, Donald Trump destekçilerinin 6 Ocak 2021'de gerçekleştirdiği Kongre Binası baskınındaki rolü nedeniyle 22 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Eski Proud Boys lideri Enrique Tarrio, eski ABD Başkanı Donald Trump destekçilerinin 6 Ocak 2021'de gerçekleştirdiği Kongre Binası baskınındaki rolü nedeniyle 22 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Ceza açıklanmadan önce söz alan Tarrio, 6 Ocak'ı "ulusal bir utanç" olarak nitelendirdi ve Kongre Binası'nı koruyan polis memurlarından ve milletvekillerinden özür diledi. 

Tarrio ve diğer üç Proud Boys üyesi hakkında "Amerikan demokrasisinin temel taşını yıkmak ve seçim sonuçlarını tersine çevirmek için şiddet kullanmak" suçlarından 33 yıl hapis cezası talep edildi. Ancak Tarrio'nun avukatları, Tarrio'nun 2012'de dolandırıcılık suçundan hüküm giymesinin ardından çeşitli gizli uyuşturucu soruşturmalarında kolluk kuvvetleriyle işbirliği yaptığı için daha az ceza alması gerektiğini söyledi.

Tarrio olaydan iki gün önce tutuklandığı için Kongre Baskını'na katılmamıştı fakat savcılar O'nun Kongre Binası'na yapılan saldırıyı organize edip yönettiğini ve kilit bir rol oynadığını savundu.

Jauregui, "Müvekkilim terörist değil. Müvekkilim yanlış yönlendirilmiş bir vatansever" dedi fakat Yargıç, Proud Boys'un suçlarının "terörizm" olarak cezalandırılabileceği konusunda savcılarla hemfikir oldu.

Tarrio, kışkırtıcı komplo suçundan hüküm giyen son Proud Boys lideri oldu. Aynı olayla ilgili daha önce üç Proud Boys üyesi 15 ila 18 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırılmıştı.

proud boys kongre baskını amerika kongre baskını trump baskın proud boys abd enrique tarrio