Provokatif Görseller Hazırlayan Mürteci 'İlk Oy Hareketi'nin TÜGVA'lı Olduğu Ortaya Çıktı

TAKİP ET

AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın da kurucuları arasında yer aldığı TÜGVA'nın, genç seçmenleri oy vermeye teşvik etmek için kurduğu İlk Oy Hareketi isimli hesabın iktidar yanlısı paylaşımlar yaptığı belirlendi.

Seçime 11 gün kala anket şirketleri ve siyasi partilerin yanı sıra iktidara yakın vakıf ve dernekler de seçmenleri etkilemeye çalışıyor. Bu kuruluşlardan biri de AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın da kurucuları arasında yer aldığı Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA). TÜGVA’nın, İlk Oy Hareketi isimli bir hesapla sosyal medyada AKP ve Erdoğan propagandası yaptığı ortaya çıktı.

“TÜGVA Tarafından Yönetiliyordu”

İlk Oy Hareketi’nin kim tarafından yönetildiği uzun süredir merak konusuydu. Bu hesabın TÜGVA’ya ait olduğunu iddia eden ise eski bir TÜGVA yöneticisi oldu. Ramazan Aydoğdu, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “Bu sosyal medya adresi ile ilgili bilgi soranlar oluyor. Bu adres bizim dönemde TÜGVA tarafından yönetiliyordu” dedi.

Gerçek Gündem'den Sercan Güler'in haberine göre Aydoğdu, TÜGVA’ya ait verileri hukuka aykırı şekilde ele geçirip değiştirerek sosyal medyada yayımlandıkları iddiasıyla yargılanan sanıklar arasında yer alıyordu. Aydoğdu, yurt dışına çıkış yasağı ile cezaevinden tahliye edilmişti.

“Başkasının Değil, Bizim Olanla Devam Etmek İçin Tercih Senin”

İlk Oy Hareketi isimli hesap, seçmenleri oy vermeye teşvik etmek için kurulduğunu iddia ediyor. Ancak bu hesabın paylaşımları AKP ve Erdoğan’a destek içeriyor. Örneğin bu hesap, 1 Mayıs’ta gece yarısı kapılara, araç sileceklerine ve sokaklara bırakılan broşürlerde yerli otomobil TOGG’un fotoğrafını ve sağlık çalışanları için yaptırılan heykelin önünde CHP’lilerin çektirdiği fotoğrafı karşılaştırarak “Tercih senin” diyor. Ayrıca bu hesap, Ayasofya’nın cami olarak kalmasını isteyenlere de “Tercih senin” diyor.

İşte hazırlanan o provakatif görsellerden bazıları:

AKP’li Çiftçi De Doğruladı

AKP’li eski Kadın Kolları Başkanı Gülşen Zeynep Çiftçi de İlk Oy Hareketi’nin TÜGVA’ya ait olduğunu doğrulayan bir paylaşımda bulundu. Çiftçi, sosyal medyadan İlk Oy Hareketi’nin broşürlerini paylaşarak, "TÜGVA her zaman doğru adımlar ile yola devam" diye yazdı.

tügva ilk oy hareketi recep Tayyip Erdoğan akp gençlik kolları AKP Gençlik Kolları togg heykel