PSG-Başakşehir Maçında Irkçılık Skandalı: Maç Ertelendi

TAKİP ET

PSG-Başakşehir maçında 4. hakem, Başakşehir teknik ekibinden Pierre Webo'ya ırkçı ifadeler kullandı.

Temsilcimiz Başakşehir ile Fransa temsilcisi Paris Saint Germain arasında oynanan Şampiyonlar Ligi maçında 4. hakemin yardımcı Pierre Webo'ya yönelik ırkçı ifadeler kullanması nedeniyle her iki takım oyuncuları da sahayı terk etti.

Maçın Romanya Futbol Federasyonu'ndan gelen hakemi Ovidiu Hategan, Başakşehir'in teknik ekibinde yer alan, yardımcı antrenör Pierre Webo'ya 16. dakikada kırmızı kart gösterdi.

Pierre Webo, sahadan ayrılırken kendisine yönelik ırkçı ifadeler kullanıldığını söyledi. Ardından soyunma odasına gitti.

Bu diyalogun ardından Başakşehir Teknik Direktörü Okan Buruk ve oyuncu Demba Ba, dördüncü hakem Sebastian Colţescu'nun Webo'ya yönelik ırkçı sözler sarf ettiğini söyledi.

Saha kenarında UEFA gözlemcilerinin de bulunduğu bir alanda yaklaşık 10 dakika süren tartışmalar sırasında PSG'nin Mbappe ve Neymar başta olmak üzere bazı oyuncuları da Webo'da destek oldu ve 4. hakeme tepki gösterdi. Ardından iki takım oyuncuları ve teknik ekipler sahayı terk ederek soyunma odalarına gitti.

Her iki takım oyuncularının da maça dönmeyi reddetmesi ve tüm hakemlerin değiştirilmesini talep etmesinin ardından maç yarına ertelendi. 

Webo hakem ırkçılık racism Başakşehir PSG Paris Fransa