Psikolojik Sorunları Olan Kişi Kendi Evini Ateşe Verdi

TAKİP ET

Sakarya Serdivan'da, psikolojik sorunlar yaşadığı iddia edilen şahıs, oturduğu evi yaktı.

Sakarya'nın Serdivan ilçesine bağlı Kemalpaşa Mahallesi Üniversite Caddesi'nde bulunan 3 katlı bir apartmanın en üst katında yangın çıktı. Dairede ikamet eden ve psikolojik sorunları olduğu belirtilen şahıs bugün saat 17.00 sularında evi ateşe verdi.

Dumanları fark eden vatandaşların ihbar etmesi üzerine itfaiye ve sağlık ekipleri olay mahaline geldi. Duman yoğunluğundan ötürü binadan çıkamayan en üst kattaki diğer dairenin sakinleri, daireyi kısa sürede saran alevlerin sıçramasından korkarak çatıya çıktı. 1 kişi ise balkonda kaldı. İtfaiye ekipleri merdiven araç yardımıyla mahsur kalan aileyi kurtarırken elinde yanık oluştuğu belirtilen 1 kişi ise sağlık görevlileri tarafından tedavi altına alındı.

Polis psikolojik sorunları bulunduğu ve bu yüzden yaşadığı evi ateşe verdiği iddia edilen şahsı gözaltına alırken, itfaiye ekipleri yangını kısa sürede kontrol altına aldı.

Yangın esnasında apartmanda bulunan Umut Yavaş isimli vatandaş olayı "Sakarya Üniversitesi’nde öğrenciyim. Burada yaşıyorum. İlk başta bir cam sesi geldi, dışarı çıktık ama anlayamadık ne olduğunu. Komşum da çıktı ama anlayamadı. Sonra birisi yangın var binayı sardı diye bağırınca ben hemen 110’u aradım. Sonrada kendimi dışarıya attım"  sözleriyle anlattı.

Psikolojik Sorunları Olan Kişi Kendi Evini Ateşe Verdi