Psikopatlar Kahvesini Sade İçiyor

TAKİP ET

Appetite dergisinde bulguları yayınlanan çalışma ile beslenme alışkanlıkları ve psikopati arasındaki ilişki ortaya kondu.

Appetite dergisinde bulguları yayınlanan Innsbruck Üniversitesi araştırmacılarının çalışmasına göre psikopatik eğilimlerle beslenme alışkanlıkları arasındaki ilişki ortaya kondu. 

1000'den fazla kişinin katılımıyla yapılan anketin sonuçlarının kullanıldığı çalışmada, sade, sütsüz ve şekersiz kahve tercihi ile sadist ya da psikopatik eğilimler arasında ilişki olduğu tespit edildi.


Acı Tatlar ve Sadizm Arasındaki İlişki


Beslenme alışkanlıklarıyla ilgili anketten sonra sadizm, narsisizm ve psikopati gibi antisosyal kişilik bozukluklarının değerlendirildiği bir dizi teste tabi tutulan katılımcıların verilerinden acı tatların tercih edilmesinin psikopatik davranışlarla ilişkili olduğuna dair bulgular da tespit edildi.

Araştırmacılar Christina Sagioglou ve Tobias Greitemeyer, kronik hale gelebileceğine işaret ettikleri kişilik bozukluklarına sahip karakterlerin beslenme alışkanlıklarının daha kötü olmalarına yol açabileceğine dikkat çekti.

Araştırmaya göre acı yiyecek tercihi ile 'gündelik sadizm', yani başkalarına orta düzeyde acı çektirmekten zevk alma eğilimi arasında bağlantı olduğu da belirlendi.

Bununla birlikte çalışmada turp, kereviz ve tonik suyu tüketen katılımcıların da antisosyal özellikler sergileme olasılığının daha yüksek olduğu görüldü.

 

psikopati sade kahve araştırma bulgular acı yeme beslenme alışkanlıkları