PTT, Binali Yıldırım'ın Yakınlarının Servetine Servet Katmış

TAKİP ET

PTT'nin, Başbakan Binali Yıldırım'ın Başdanışmanı Ömer Sertbaş'ın oğlu Halim Sertbaş'ın şirketinden 10 milyon 148 bin 201 dolarlık malzeme aldığı ortaya çıktı.

PTT'nin personelsiz posta teslimi hizmeti 'kargomatik' için eski Başbakan Binali Yıldırım’ın Başdanışmanı Ömer Sertbaş’ın oğlu Halim Sertbaş’ın şirketi ile anlaşma yaptığı ve kargomatik malzemelerinin bu şirketten alındığı ortaya çıktı. 

CHP’li Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, konu hakkında yaptığı açıklamada 2018 yılında alınan 300 kargomat için 10 milyon 148 bin 201 dolar ödendiğini ve bunun bir soygun olduğunu söyledi.

Yüzde 60 İş Avansı Maddesi

Neredeyse ev fiyatında olan kargomatiklerin malzemelerinin Yıldırım’ın Başdanışmanı Ömer Sertbaş’ın oğlu Halim Sertbaş’a ait Rovenma firmasından alındığını söyleyen Yavuzyılmaz,  “PTT’nin kasasına bağlanan hortumlardan biri de kargomatik işi. Bir kargomatiğin kuruma maliyeti, bir ev fiyatına geliyor. Bu vurgunu belgesiyle ortaya çıkardık. 13 Temmuz 2018 tarihinde yapılan sözleşmeye göre PTT’nin yandaş bir şirketten satın aldığı kargomatiklerin birim fiyatı 33 bin 827 dolar, yani yaklaşık 300 bin TL. 2018 yılında bu kargomatiklerden 300 adet satın alındı. Bir de bunun üzerine şirkete yüzde 60 iş avansı verilmesi için sözleşmeye madde konmuş” dedi.

Yavuzyılmaz kargomatik makinelerinin üretim maliyetini, PTT’nin hangi rakamdan satın aldığını ve söz konusu şirkete iş sürecinde yüzde 60 avans verilip verilmediğini sorduğunda kendisine, ''2017 yılında 100 adet kargomat cihazı ihalesini Rovenma firması aldı ve 8 milyon 970 bin lira ödendi. 2018 yılında 300 adet kargomat cihazı ihalesini de Rovenma şirketi aldı ve toplam 10 milyon 148 bin 201 dolar ödendi. Bu süreçte ihale düzenlemesi gereği avans verildi'' yanıtı verildiğini söyledi.

ptt binali yıldırım başdanışman ömer sertbaş oğlu halim ihale milyon