Putin ABD'ye 'New START' Anlaşmasının 1 Yıllığına Koşulsuz Uzatılmasını Teklif Etti

TAKİP ET

Rus lider Vladimir Putin, ABD ile yaptığı Yeni Stratejik Silahların Azaltılması Anlaşması'nın (New START) 1 seneliğine koşulsuz uzatılmasını teklif etti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Güvenlik Konseyi üyeleriyle yaptığı toplantıda, ABD ile Rusya arasında 2010 ylında Prag'da imzalanan New START anlaşmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. New START'ın şimdiye kadar 'düzgün' çalıştığını ve silah yarışmasını engellediğini aktaran Putin, "Bu anlaşma ortadan kalkarsa ve benzer bir anlaşmayla değiştirilmezse çok üzücü olur" dedi.

Putin, ABD'nin henüz sahip olmadığı silah türünü ürettiklerini belirterek "Bunu da istişare etmeyi reddetmiyoruz" ifadelerini kullandı. New START-3 anlaşmasının uzatılması gerektiğinin altını çizen Putin, "Bu anlaşmayı herhangi bir koşul olmaksızın en az 1 seneliğine uzatılmasını teklif ediyorum" şeklinde öneride bulundu.

ABD'yle Görüşmeyi Sürdürün Talimatı

Putin ayrıca Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'a 'ABD ortaklarıyla görüşmeleri sürdürme' talimatı verdi.

New START rusya abd vladimir putin donald trump anlaşma koşulsuz uzatılsın talebi rus lider anlaşmayı uzatmak istedi silah anlaşması Yeni Stratejik Silahların Azaltılması Anlaşması abdyle görüşmeler sürsün talimatı