Putin: Avrupa İçin Türkiye'de Büyük Bir Doğalgaz Merkezi Kurabiliriz

TAKİP ET

Eli kanlı Rus diktatörü Putin, Avrupa'nın Rus gazına olan bağımlılığının azalması gündeme gelince 'Avrupa için Türkiye'de büyük bir merkez kurabiliriz' dedi.

Eli kanlı Rus diktatörü Putin'in hırsları uğruna Ukrayna'ya saldırmasından sonra Avrupa, Rus gazına olan bağımlılığını azaltmaya başladı. Putin yanlısı Rusçu yönetimler nedeniyle Rus gazına adeta bağımlı hale gelen Avrupa farklı alternatifler arıyor. 

Giderek köşeye sıkışan eli kanlı Rus diktatörü Putin, Reuters'ın aktardığı habere göre, Rusya’nın doğalgaz tedariği coğrafyasını genişleteceğini ileri sürdü. Rus diktatörü Putin, Avrupa'ya tedarik için Türkiye'de büyük bir doğalgaz merkezi kurabileceklerini söyledi.

Rus diktatörü Putin'in, Kuzey Akım 2’ye ilişkin açıklamasında, "Kuzey Akım 2 üzerinden doğalgaz sağlamaya hazırız, top Avrupa Birliği’nin sahasında" ifadeleri yer aldı. Rus diktatörü Putin ayrıca, "Kuzey Akım hatlarının kaderine biz ve Avrupa Birliği karar vermelidir, başka kimse değil" diyerek Avrupa'ya adeta yalvardı. 

Putin, "Kuzey Akım sabotajlarının ardında Rusya ve Avrupa'nın ilişkilerini kesmek isteyenler var" dedi.

Avrupa Birliği'nin Rus petrolüne getirdiği tavan fiyat uygulamasını eleştiren eli kanlı Rus diktatörü Putin, Moskova'nın tavan fiyat isteyen ülkelere doğalgaz satmayacağını söyledi. Rus diktatörü, 2025 yılına kadar Rusya'nın doğalgaz ve petrol ihracatında bir azalma beklemediklerini de aktardı. 

putin avrupa rusya rus gazı doğalgaz doğalgaz merkezi