Putin Çağırdı: Azerbaycan ve Ermenistan Bakanları Moskova'da Görüşecek

TAKİP ET

Azerbaycan ve Ermenistan Dışişleri Bakanları, Putin'in davetiyle Moskova'da bir araya gelerek devam eden saldırıları ve ateşkes şartlarını konuşacak.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kremlin Sarayı'ndan yapılan yazılı açıklama ile Karabağ'daki tarafları, esir ve ölü takası amacıyla çatışmalara son vermeye çağırmıştı.

İki Bakan da Görüşmeyi Kabul Etti

Azerbaycan ve Ermenistan Dışişleri Bakanları Rusya Dışişleri Bakanının ara buluculuğunda istişarelerde bulunmak üzere Moskova'ya davet edilmişti. Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile Ermenistan Dışişleri Bakanı Zohrab Mnatsakanyan, Moskova'ya gitmeyi kabul etti.

Zaharova Açıkladı

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, "Bakü ve Ermenistan, Moskova'da görüşmeyi kabul etti, aktif hazırlıklar yolda" ifadesini kullandı. Böylece Azerbaycan ve Ermenistan yetkilileri, çatışmaların başladığı günden bu yana ilk kez ortak bir ülkede bir araya gelecek.

vladimir putin azerbaycan ermenistan dağlık karabağ çatışmalar kremlin moskovada görüşme ermenistan ve azerbaycan dışişleri bakanları moskovada görüşecek putin görüşmeye çağırdı