Putin: Dağlık Karabağ Müzakerelerinde Türkiye de Olmalı

TAKİP ET

İşgalci Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki Dağlık Karabağ sorununa yönelik düzenlenecek müzakerelere yönelik olarak Putin, Türkiye'nin de yer alması gerektiğini ifade etti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Azerbaycan ile Ermenistan’ın, Türkiye’nin de olduğu Minsk Grubu çerçevesindeki müzakerelerle çözüme ulaşması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

AKP Lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çarşamba günü konuya ilişkin yaptığı açıklamada, bölgedeki krizin çözümü ve barışın sağlanması amacıyla Putin'e "birlikte çalışma" önerisinde bulunduğunu dile getirmiş ve görüşmeye yönelik olarak "Siz Paşinyan'la bu görüşmeleri yapın, ben İlham kardeşimle yapayım. Bu işi tatlı bir yere bağlayalım" önerisinde bulunduğunu dile getirmişti.

Erdoğan Minsk grubunun bölgedeki krize katkı sağlamaktan uzakta bir konumda olduğunu belirterek, "İşte Azerbaycan, işte Ermenistan. 30 yıl geçti. Ermenistan Azeri Türklerimizin topraklarını işgal etti. Oradan Azeri kardeşlerimizin kovulmasının üzerinden 30 yıl geçti. Minsk 3'lüsü bu işi çözmedi. İpe un serdiler" şeklinde konuşmuştu.

Putin Dağlık Karabağ Konusunda Türkiye ile Görüş Ayrılıkları Olduğunu Söylemişti

Putin, Dağlık Karabağ sorununda Türkiye ile aynı düşüncede olmadıklarını ve iki ülkenin anlaşmazlıkları konusunda ödün verebilecekleri noktalar bulmaları gerektiğini söylemişti.

Putin tarafından yapılan açıklamada, Erdoğan hakkında, "sert görünebilir ama o esnek bir siyasetçi ve Rusya'nın da güvenilir bir ortağı" ifadeleri kullanılmıştı.

putin rusya Azerbaycan dağlı karabağ Türkiye erdoğan paşinyan aliyev müzakere