Putin Erdoğan'la Görüştü: Montrö'nün Korunması Önemli

TAKİP ET

Rus Diktatörü Putin, Erdoğan ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Son günlerde hükumet tarafından tartışmaya açılan Montrö Boğazlar Sözleşmesi'ne vurgu yapıldı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rus Diktatörü Vladimir Putin bugün bir telefonda görüştü. Kremlin'den yapılan açıklamada, Rusya'nın Montrö Sözleşmesi'nin hükümlerine bağlı kalınması isteğinin vurgulandığı belirtildi

T.C. Cumhurbaşkanlığı Twitter hesabından yapılan paylaşımda sözkonusu görüşmede, "Türkiye-Rusya ilişkilerini geliştirecek hususlar ve bölgesel gelişmelerin ele alındığı" bildirildi.

Türkiye-Ukrayna Yüksek Düzeyli Stratejik Konseyi'nin (YDSK) 9. toplantısına, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte katılacak olan Zelenskiy'nin, Ukrayna - Rusya krizi ile ilgili olarak da Erdoğan'la görüş alışverişinde bulunması bekleniyor.

Son yıllarda ikili ilişkilerini stratejik ortaklık seviyesine çıkaran Türkiye ve Ukrayna pek çok ortak savunma sanayi projesine imza attı. Bu kapsamda Ukrayna Türkiye'den çok sayıda SİHA (silahlı insansız hava aracı), İHA (insansız hava aracı) ve bunların yer kontrol istasyonlarını satın alırken, Türkiye de Ukrayna'nın Nikolayev kentindeki Okean tersanesinde Ukrayna ile ortak korvet üretmeyi planlıyor.

Ayrıca Ukrayna uçak şirketi Antonov tarafından üretilen AN-178 kargo uçağının ortak üretimi de iki ülke arasında halihazırda müzakere edilmekte.

erdoğan erdoğan putin putin cumhurbaşkanı rusya rusya türkiye montrö montrö türkiye montrö abd montrö amerika montrö rusya